Rețetă Coajă de ciocolată cu migdale, polen de albine, afine uscate și sare de mare neagră

Savurează o gustare delicioasă și crocantă! Decorată cu migdale de California, polen de albine, afine uscate și puțină sare neagră, acest desert este combinația ideală între dulce și sărat!

Rețetă propusă de California Almonds.

Mod de preparare Coajă de ciocolată cu migdale, polen de albine, afine uscate și sare de mare neagră

Pentru ciocolată

  1. Topește 1370g de ciocolată într-un bol pe care îl adaugi la microunde, la intervale de 30 de secunde până când temperatura ajunge la aproximativ 46oC.
  2. Amestecă după fiecare interval de 30 de secunde.
  3. Când temperatura ajunge aproape de 46oC, scade timpul la 15 secunde.
  4. Ai grijă să nu depășești această temperatură, pentru că ciocolata se va întări.
  5. Adaugă restul cantității de 680g de ciocolată în castron și amestecă până când temperatura ajunge la 30oC.

Pentru biscuiți

  1. Amestecă 90g de polen de albine în compoziția cu ciocolată.
  2. Ia o tavă acoperită cu hârtie de copt și întinde amestecul până când obții o grosime de 0,5 cm.
  3. Acoperă rapid ciocolata cu merișoare, migdale, sare și celelalte 30g de polen de albine.
  4. Lasă compoziția să se întărească și apoi rupe-o în bucăți.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!