august 2023

O fiesta savuroasă: rețete inspirate din bucătăria mexicană

Taco, Margarita, Guacamole - există o multitudine de rețete gustoase care se regăsesc în bucătăria mexicană. Având în vedere proximitatea dintre Statele Unite și Mexic, nu e de mirare că au apărut fuziuni culinare și noi combinații de ingrediente. Lasă-te inspirat de aceste rețete mexicane, cu un twist american și pune-le în aplicare cu următoarea ocazie de fiesta savuroasă!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Noroc… sau mai bine spus, Salud!

Înainte de a începe cu mâncarea, te poți distra în timp ce încerci diferite băuturi mexicane fructate, dulci și uneori picante! Pe lângă băuturile non-alcoolice tipice, cum ar fi Agua de Jamaica (apă de hibiscus), nu poți să ratezi cocktailul emblematic: margarita.

Tradițional, margarita este preparată cu tequila, lichior de portocale și suc de lămâie, având pe margine sare grunjoasă. De ce să nu condimentezi puțin? Aromele citrice proaspete se combină cu dulceața intensă a sucului de prune de California în această rețetă cu portocală proaspătă, obținând o variantă echilibrată și răcoritoare a unei băuturi clasice. Marginea cu sare de Tajin sau chili-lime se asortează perfect cu dulceața sucurilor și oferă băuturii o notă picantă.

Undeva între o băutură răcoritoare și un desert, Horchata este o băutură mexicană potrivită pentru copii și apreciată indiferent de vârstă. Răsfață-te și prepară-ți propria Horchata de migdale cu miere și condimente.

Concepută de Christine Farkas de la IHeart Food Consulting, această rețetă este foarte cremoasă datorită unui ingredient destul de cunoscut: migdalele de California. Preparată cu lapte de migdale și de orez, băutura include și arome de vanilie, miere sau scorțișoară.

E timpul pentru tacos!

Ar mai fi petrecere mexicană fără tacos? În topul listei vei găsi tradiționalul taco de vită făcut în casă. Carnea fragedă și suculentă din SUA este ideală pentru prepararea acestei rețete și poate fi asezonată cu o varietate de ingrediente și arome. Dacă vrei, poți să adaugi și o notă dulce, proaspătă, de porumb la grătar, mango sau ceapă dulce prăjită. Totodată, o notă răcoritoare cu suc de lămâie, iaurt sau guacamole nu strică, ba chiar din contră. Alte opțiuni sunt oul, legumele murate, brânza și condimentele, cum ar fi coriandrul.

Ești în căutarea unei variante vegetariene? Atunci rețeta de Tacos cu nuci prăjite și conopidă este făcută pentru tine! Conopida condimentată înlocuiește cu brio carnea din tacos, fiind atât pe placul vegetarienilor, cât și al iubitorilor de carne. Aceasta este aromatizată cu condimente precum chimen, chili sau oregano și se amestecă cu nuci crocante de California. Amestecul este pus în tortillas încălzite, rezultatul final fiind asezonat cu toppinguri de varză, brânză, nuci și coriandru.

Sharing is caring: preparate și gustări menite pentru toată lumea

Bucătăria mexicană este potrivită pentru momentele în familie sau petrecerile cu prietenii, pentru că are o mulțime de garnituri, sosuri și gustări pe care le poți împărți oricând cu gașca de prieteni. Două dintre ingredientele care se găsesc mereu în aceste preparate sunt: tortilla și fasolea. De altfel, acestea sunt ingredientele cheie, împreună cu brânza, din mult apreciatele Quesadillas Baja. Prin combinația de fasole neagră, fasole pinto și zucchini, această rețetă de quesadilla conține alimente sănătoase și e plină de arome îndrăznețe!

Vrei să încerci o quesadilla deosebită? Atunci Quesadilla cu fasole albă, ton și Pico din roșii cherry va fi pe placul tău, garantăm! Această rețetă este un adevărat deliciu ce are în compoziție brânză și amestec de fasole albă, ton și jalapeno picanți.

Două sosuri mexicane care nu pot lipsi sunt salsa și guacamole. Și aici există variante nesfârșite de a amesteca și de a combina ingredientele, astfel încât să obții ceva delicios. Bucătarul american, Robert del Grande, are propria lui metodă de a combina popularul sos de guacamole cu aromele intense ale fisticului american. Deschide o pungă de nachos și savurează din plin această rețeta de Pistachiomolé.

Adaugă puțină culoare cu o salsa din vișine Montmorency și ananas. Dulce, picantă, condimentată și acrișoară, această salsa este o explozie de arome datorită vișinelor Montmorency, ananasului fresh, ardeiului jalapeño și a limeului.

Această rețetă de salsa, propusă de Emily Caruso de la JellyToastBlog.com, se potrivește de minune cu o porție de chipsuri tortilla sau frunze de salată.

Un fel de mâncare ușor de personalizat și super fun de pus pe masă este tava de nachos. Decât să oferi un bol cu chipsuri, tava de nachos este o opțiune mai apetisantă deoarece poți combina chipsurile de tortilla cu o mulțime de toppinguri. Această rețetă de nachos cu fasole neagră și năut picant conține o gamă largă de ingrediente colorate, printre care fasolea neagră, năutul, ardeiul jalapeño și salsa.

Un alt ingredient de bază din bucătăria mexicană este orezul. Această rețetă de orez mexican la tigaie se prepară cu orez brun de înaltă calitate, carne de vită sau curcan, fasole pinto și câteva condimente tradiționale.

Cu roșii, brânză și coriandru, acest preparat este garnitura perfectă pentru tacos, burritos sau enchiladas.

Un preparat special în cultura mexicană este și ardeiul poblano umplut cu nogada (cremă pe bază de nucă) și merișoare SUA, cunoscut și sub numele de Chiles en Nogada. Originar din zona Puebla, Mexic, acest fel de mâncare tradițional este preparat din ardei iuți poblano, umpluți cu carne tocată de porc și asezonați cu sos cremos de nucă, semințe de rodie și pătrunjel. Ardeii poblano capătă o nuanță roșie roșiatică datorită merișoarelor SUA – combinația perfectă pentru acest deliciu culinar. Poftă bună!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!