7 boluri de mic dejun pentru fiecare zi a săptămânii
Cel mai bun mod de a-ți începe ziua: un un mic dejun la bol! Cu...
Citește mai multdecembrie 2022
Ce mix de ingrediente ar trebui să includă un platou elegant de aperitive? Află mai multe despre trendul apetisant care a luat cu asalt mesele speciale și inspiră-te din numeroasele opțiuni savuroase!
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neAșa numitele platouri charcuterie și-au câștigat popularitatea recent, cu toate că termenul nu este tocmai nou. „Charcuterie” provine din franțuzescul chair (care înseamnă carne) și cuit (însemnând gătit). Se spune că acest cuvânt a fost folosit în Franța secolului al XV-lea pentru a descrie măcelăriile de porc. Când ne referim la un platou de mezeluri, charcuteria tradițională franceză constă într-un platou cu șuncă, cârnați, bacon sau alte produse din carne de porc. Astăzi, totuși, platourile de aperitive nu conțin doar mezeluri de porc, ci o gamă largă de alimente care includ diferite cărnuri, brânzeturi, nuci, fructe și legume.
Fermecătoarele aranjamente ale unor astfel de platouri au atras atenția multora și au câștigat popularitate cu ajutorul rețelelor de socializare. Versatile și ușor personalizabile, platourile charcuterie sunt o modalitate delicioasă și aproape artistică de a pregăti un aperitiv. Sortimentele de carne și brânză, împreună cu alte alimente complementare, se combină frumos cu un pahar de vin, fiind o gustare simplă, dar rafinată.
Cum pregătești un platou impresionant? Există multe modalități de aranjare a ingredientelor, dar două lucruri pot face cu adevărat diferența: alimentele de înaltă calitate și atenția la detalii. Mai jos găsești o serie de sfaturi și idei pentru platourile charcuterie: opțiuni mai mult sau mai puțin clasice, dar și variante vegane/vegetariene.
De unde să începem? Indiferent de alegerea ingredientelor, primul pas este selectarea unei plăci de lemn sau a unui platou. Nu este necesar un anumit tip de farfurie, dar suprafața plană pe care este prezentată mâncarea poate determina cantitatea de ingrediente și stilul platoului. Tocătoarele din lemn sunt apreciate pentru aspectul lor rustic, în timp ce o tavă de servire poate fi alegerea mai practică pentru un picnic.
Înainte de a alege ingredientele pentru platou, poate fi util să iei în considerare modul în care mâncarea ar trebui să arate din punct de vedere vizual. Astfel de aperitive sunt despre varietate – nu doar ca aromă, ci și ca aspect. Alegerea articolelor ar trebui să ofere un echilibru frumos între alimente cu diferite dimensiuni, texturi, forme și culori. Bolurile mici pentru sosuri pot ajuta la încadrarea în dimensiunea platoului.
Când te decizi asupra ingredientelor de pe masă, reține că există mai multe opțiuni. În mare, platoul poate fi umplut cu diferite tipuri de brânză, cărnuri, paste tartinabile, biscuiți și pâine, fructe, legume sau garnituri. Scopul aranjării platoului nu este acela de a așeza cu grijă articolele unul lângă altul, ci de agrupa elementele într-un mod cât mai estetic.
Cele mai bune produse pentru a începe sunt acelea făcute din carne și brânză. Există multe tipuri diferite de mezeluri care pot fi incluse pe un platou. Unele alegeri populare includ prosciutto și cârnați precum chorizo. Alege 2-3 dintre produsele tale preferate din carne, taie cârnații în felii mici, rulează prosciutto-ul și așază-le frumos pe platou.
Acum e timpul pentru brânză. Și aici există nenumărate opțiuni din care poți alege. Doar SUA oferă peste 600 de soiuri de brânză disponibile de la producătorii de brânzeturi calificați din State. Categoriile de brânză pot varia de la brânză moale și brânză cu mucegai, până la brânzeturi tari și multe altele. Încearcă să alegi 2-3 tipuri care diferă din punct de vedere gust și consistență. Dacă pui pe platou și brânză moale, nu uita să ai un cuțit potrivit la îndemână.
Pentru a merge bine cu carnea și brânza prezente pe platou, este important să adaugi niște biscuiți sau pâine. Biscuiții pot fi aranjați frumos și sprijiniți de obiecte mai mari, cum ar fi o bucată de brânză sau boluri. Asigură-te că platoul rămâne echilibrat din punct de vedere vizual, astfel încât biscuiții și pâinea să nu îl acapareze. Biscuiții care „nu fac parte din decor” pot fi plasați într-un coș sau bol separat.
Adevărata distracție și creativitate începe cu decorarea și umplerea golurilor. Strugurii de California sunt fructul ideal pentru a fi adăugat pe un platou de mezeluri și completează frumos aromele de carne și brânză. Totuși, nu doar fructele proaspete pot adăuga o notă dulce și suculentă. Stafidele de California sunt un supliment simplu, care se potrivește bine ingredientelor sărate. Fructele uscate care nu numai că sunt gustoase, dar pot adăuga un strop de culoare platoului sunt merișoarele SUA. Gustul dulce-acrișor oferă o aromă unică printre brânzeturi, cărnuri și diverse tipuri de pâine. Nu uita să adaugi și un mix de nuci gustoase! Sunt ideale pentru a umple golurile din platou și pentru a adăuga un plus de savoare mesei. Nucile pecan, de exemplu, sunt untoase și dulci, dovedindu-se o alegere perfectă pentru astfel de aperitive. Dacă vrei să adaugi și texturi crocante, migdalele de California pot fi savurate crude, sărate sau condimentate. Notele mai picante și ascuțite ale nucilor de California se potrivesc mai ales cu brânzeturi cremoase sau cu elemente mai extravagante, precum o bucată dulce de fagure. Nu în ultimul rând, fisticul american oferă platoului arome sărate și dulci deopotrivă.
Farmecul platourilor charcuterie constă în capacitatea de a personaliza ingredientele pentru fiecare ocazie. Poți adăuga oricând alimentele preferate și să experimentezi constant gusturi noi! Motto-ul nostru este: cu cât mai mult, cu atât mai bine!
Alimentele de sezon sunt întotdeauna o modalitate distractivă de a aduce ceva nou pe platou. Fructele uscate delicioase, cum ar fi prunele de California, oferă un plus suculent și dulce oricărei combinații de ingrediente. Alături de prunele de California, platoul Gourmet cu aperitive sănătoase include câteva articole elaborate, cum ar fi bărcuțele de andive și paharele cu cremă de brânză de capră.
Frumos aranjat, acest platou elegant se potrivește bine cu un pahar delicios de vin alb de California.
Plănuiești o seară de tapas? Include brânzeturile tipic spaniole, cum ar fi brânza Manchego sau Queso Iberico, și cărnuri precum chorizo și jamon. Nu mai vorbim de varietatea de produse gustoase precum antipasti, măsline, ardei verzi și usturoi. Și aici textura crocantă a migdalelor și nucilor de California oferă un echilibru plăcut platoului. Cauți vinul roșu potrivit? Bucură-te de un vin de înaltă calitate din fascinantele vii situate în statele Oregon și Washington.
Deși cel mai adesea platourile charcuterie conțin mezeluri, există întotdeauna o modalitate de a oferi aperitivelor note vegetariene sau vegane. Există mai multe opțiuni atunci când încerci să creezi un aperitiv fără carne și/sau lactate. Fie schimbi produsele cu alternative fără carne și fără lactate, fie înlocuiești complet acele articole cu opțiuni pe bază de plante. Există o multitudine de alternative delicioase pentru carne, preparate din soia sau leguminoase SUA, cum ar fi năut și fasole. Vrei să îți prepari singur brânza vegană? Pasta tartinabilă din migdale de California este o opțiune potrivită! Un sos fin și gustos pentru biscuiți și legume deopotrivă.
Deși ne îndepărtăm puțin de la platoul clasic, există și posibilitatea de a folosi doar fructe și legume. Alege verdețurile preferate, prepară niște Falafel crocant cu linte neagră și humus, apoi decorează platoul cu articole complementare, cum ar fi nucile, pâinea și biscuiții, sosul și năutul prăjit. Poftă bună!