April 2024

Rețete eco-friendly de Ziua Mondială a Pământului

Încă din 1970, anual, pe 22 aprilie are loc un eveniment dedicat protejării mediului. În prezent, peste 150 de țări sărbătoresc Ziua Internațională a Pământului pentru a educa oamenii cu privire la conservare, sustenabilitate, schimbări climatice și pentru a-i încuraja să se implice în acțiuni de voluntariat pentru binele planetei. Dacă vrei să iei parte la această celebrare, poți sărbători în propriul stil și pur și simplu să gătești ceva mai eco-friendly decât de obicei, o rețetă care ne-ar plăcea să își facă loc în stilul tău de viață.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Ziua Pământului este sărbătorită în întreaga lume, iar scopul acesteia este de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța unui stil de viață sustenabil și conștient de nevoile mediului înconjurător. Multe dintre organizațiile profesionale din SUA reprezentate de brandul umbrelă DelicioUS iau măsuri prin care asigură un proces de producție sustenabil cu ajutorul practicilor de regenerare, al tehnicilor de conservare a apei și terenurilor, al îmbunătățirii biodiversității și al noilor inovații și tehnologii.

Rețete verzi cu leguminoase SUA

USA Dry Pea & Lentil Council este doar una dintre aceste asociații. Cu ajutorul leguminoaselor (mazăre uscată, fasole, linte și năut) este ușor să adopți o dietă prietenoasă cu mediul înconjurător.

Leguminoasele necesită puțin îngrășământ și apă pentru a crește. Această cultură eco-friendly își creează propriul îngrășământ prin extragerea azotului din aer și intoarcerea lui în sol. În acest fel, leguminoasele nu doar că reduc nevoia de îngrășăminte azotate, dar și îmbogățesc solul. O varietate de sisteme agricole beneficiază de pe urma cultivării și pregătesc solul pentru următoarea recoltă.

De asemenea, leguminoasele nu consumă multă apă, ci folosesc doar o zecime din cantitatea de apă necesară altor surse de proteine. În plus, ele sunt adaptate la zonele predispuse la secetă, deoarece extrag apa de la o adâncime mai mică, lăsând astfel mai multă apă în profunzimea solului pentru alte recolte. Cu o amprentă de carbon mică și eficiență în utilizarea apei și a solului, leguminoasele sunt hrana sustenabilă ideală pentru viitor.

Deoarece necesită puțină prelucrare și nu au nevoie de refrigerare, majoritatea tipurilor de leguminoase pot fi păstrate la temperatura camerei pentru mai multe luni sau chiar ani, fără ca valoarea lor nutritivă să fie afectată.

Smoothie-ul de linte verde este un superaliment – sau în acest caz, o superbăutură. Fiind fidelă culorilor verzi, această rețetă include frunze de spanac, avocado cremos, mere verzi și o bază de banane. Ce face acest shake special? Lintea verde și laptele de mazăre!

Vrei să încerci o gustare cu legume? Atunci acest falafel poate să fie exact ceea ce cauți! La baza oricărui falafel stă năutul, care se combină cu multe arome delicioase, precum chimenul, coriandrul și cardamomul. Această rețetă vegană poate fi servită fie caldă și proaspătă, fie to-go, împreună cu humus, sos tahini sau pită.

Vrei să știi mai multe despre leguminoasele SUA? Le poți afla povestea în articolul de aici!

Rețete verzi cu orez SUA

Cu mult timp înainte ca sustenabilitatea să devină „fashionable”, industria orezului din SUA a investit în practici de producție și prelucrare durabile. De fapt, în ultimii 36 de ani, îmbunătățirile în sustenabilitate au condus nu doar la randamente crescute, ci și la beneficii majore pentru mediu.

Practicile precum folosirea precisă a apei, cultivarea conservativă a solului și inundarea pe timp de iarnă s-au îmbunătățit în timp, inclusiv datorită progreselor tehnologice. Datele arată în mod clar că eforturile cultivatorilor de orez au condus la un impact semnificativ asupra mediului. Solul este protejat. Apa este utilizată eficient. Aerul este mai curat. Habitatul sălbatic este în creștere.

Vrei să încerci gustarea perfectă de Ziua Pământului? Împachetate frumos și gata să fie savurate, wrap-urile cu miso și varză Collard sunt proaspete și sănătoase, umplute cu orez brun, aromă de miso și numeroase legume delicioase.

Orezul brun cu bob lung este ingredientul cheie al acestei rețete. După cum sugerează și numele, bobul de orez are miezul lung și subțire, iar atunci când este gătit, boabele devin mai ușoare și pufoase decât alte cereale cu boabe medii sau scurte. Prin urmare, acestea sunt perfecte pentru wraps, pilafuri și stir-fry-uri.

Află mai multe despre orezul american chiar aici!

Rețete verzi cu fistic american

Producătorii de fistic american din California, Arizona și New Mexico nu ne pun la dispoziție doar savuroasele nuci verzi, ci și angajamentul de a folosi cu înțelepciune resursele naturale și umane și de a încorpora inovația și cele mai noi tehnologii în procesul de producție pentru a obține cel mai bun fistic din lume. Aceștia îndeplinesc mai multe roluri precum administratori ai mediului, angajatori grijulii și plini de compasiune, contribuitori importanți la economiile locale, de stat și naționale, sau producători conștiincioși ai unui aliment plin de proteine și nutrienți.

Poate că industria de fistic este o apariție relativ recentă în Statele Unite, producția comercială începând abia în anii 1970, motiv pentru care adoptă rapid noile tehnologii și practici menite să ajute la dezvoltare. Cultivatorii de fistic american investesc în mod constant în cercetare și inovație pentru a dezvolta cele mai bune practici în utilizarea energiei regenerabile și pentru a avea o eficiență agricolă sporită.

Producătorii sunt cu adevărat concentrați pe eficiența apei și adoptă tehnici de conservare a apei și sisteme de irigare care extind resursele limitate de apă și protejează solul de eroziunea aerului și a apei. Având în vedere că au trecut prin mai multe perioade cumplite de secetă, cultivatorii de fistic au fost nevoiți să se adapteze și să inoveze.

Fisticul american este foarte aromat și nutritiv. Mic, verde și practic – este gustarea perfectă. Totuși, asta nu e tot – fisticul este un ingredient delicios atât pentru rețete dulci, cât și pentru cele sărate! O rețetă unică atât ca aspect, cât și ca gust este cea de ciuperci portobello cu fistic. Acest preparat simplu, dar inedit este realizat de Jeremy Jones, un snowboarder profesionist și Aventurierul Anului al National Geographic. Ciupercile pot fi servite ca fel principal sau pot fi tăiate în bucățele mici pentru aperitiv.

Descoperă și gustul dulce a fisticului în aceste gustări cu curmale și fistic. Proteice și crocante, aceste mici snackuri sunt concepute de cei de la Sweet Paul Magazine. Rețeta include bine-cunoscutele curmale Medjool, cunoscute și sub denumirea de regine ale curmalelor. Sunt incredibil de suculente și foarte moi. Fisticul american crocant nu doar că este mai bogat în potasiu și vitamina K decât alte fructe cu coajă lemnoasă, dar oferă și un gust proaspăt de pin și o aromă plăcută de dulce. Suplimentele pline de energie sunt răsfățul perfect pentru a fi consumate la drum lung și pot fi ușor de împărțit cu cei dragi.

Află tot ce trebuie să știi despre fisticul american în acest articol!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!