Superalimentele – trenduri pentru mese sănătoase și rapide
Statele Unite sunt adesea asociate cu fast food-ul. În timp ce mulți se bucură de...
Citește mai multmai 2023
Cel mai bun mod de a-ți începe ziua: un un mic dejun la bol! Cu doar câteva ingrediente, micul dejun preferat poate fi pregătit în cel mai scurt timp. Fie că este un smoothie bol, un terci de ovăz sau musli, aceste boluri pline de culoare îți vor oferi un boost de energie de dimineață.
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neBolurile pentru micul dejun sunt rezultatul dulce al acestui îndrăgit trend gastronomic. Toppinguri ornate dau un aspect estetic și „instagramabil” întregului bol, tocmai de aceea nu este de mirare că acest trend a devenit extrem de popular în ultimii ani. Datorită ingredientelor vibrante, cum ar fi boabele de acai mov și pitaya roz, smoothie bolurile au devenit varianta preferată pentru diminețile calde de vară. Și alte tipuri de boluri, precum cele realizate cu fulgi de ovăz, iaurt sau semințe de chia, sunt o modalitate excelentă de a-ți începe ziua!
Te tentează un smoothie bowl? Cu toate că pot părea sofisticate, acestea sunt servite într-un bol cu toppinguri fructate, crocante și aromate. Pentru a obține consistența potrivită, cel mai bine este să folosești fructe congelate. Piersicile California Cling sunt ideale pentru acest deliciu congelat, deoarece oferă o dulceață naturală bolului tău. Începe-ți ziua printr-un smoothie bol cu piersici California Cling. Tot ceea ce ai nevoie este o conservă de piersici California Cling, puțină apă de cocos și un iaurt grecesc. Apoi adaugă toppingurile tale favorite, cum ar fi nucile, fructele de pădure, granola și oferă-ți un boost de energie de dimineață.
Năutul la micul dejun nu e unul dintre cele mai populare variante, dar dacă este prăjit, gustul său crocant se îmbină extrem de bine cu fulgii de ovăz, untul de migdale și siropul de arțar. Prepară-ți propria granola cu năut și unt de migdale condimentat și „asorteaz-o” cu fructe de pădure proaspete și iaurtul tău preferat.
Cu lapte de migdale sau iaurt de cocos poți să-ți prepari un mic dejun vegan, nutritiv și delicios. Cel mai bun lucru este că poți să-ți prepari o cantitate mai mare de granola, astfel încât să te bucuri de un mic dejun delicios pe parcursul mai multor zile.
Budinca de chia conține grăsimi sănătoase și fibre, motiv pentru care este o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios. Perele Anjou, roșii și verzi, sunt cele mai potrivite fructe pentru a-ți decora budinca cremoasă de chia, deoarece oferă un gust suculent și proaspăt. Budinca de chia cu cocos, propusă de către May Zhu (@nutritionhappens), îți oferă o senzație fresh, de vară, datorită combinației de arome și texturi unice cu ingrediente, precum nuca de cocos, fisticul și perele.
Pentru o consistență cât mai bună, pune semințele de chia în lapte de cocos, smântână și miere și lasă-le la frigider peste noapte (minimum 3 ore).
În ceea ce privește toppingurile, perele verzi de Anjou oferă o notă de citrice. Culoarea roșie adaugă un contrast puternic și un aspect atrăgător, ceea ce te îndeamnă să îți oferi un mic dejun delicios dis-de-dimineață.
O felie dintr-o plăcintă cu vișine la bol sună savuros! Bolul de iaurt cu musli, vișine și ghimbir propus de Ginei Matsoukas este o modalitate simplă și foarte aromată de a-ți începe ziua. Servite cu iaurtul tău favorit, aceste boluri capătă un plus de aromă datorită vișinelor Montmorency.
Musli-ul se potrivește de minune cu o varietate de ingrediente delicioase, precum vișinele uscate Montmorency, ghimbirul, migdalele feliate, fulgii de ovăz, scorțișoara, semințele de cacao și cardamomul. Ce face aceste boluri cu adevărat speciale? Ultimul strat: sosul cremos de vișine!
Smoothie-ul de băut este super gustos, dar un smoothie bowl poate transforma o băutură gustoasă într-un mic dejun sățios.
Acest smoothie bowl cu ciocolată vegană și fără gluten este preparat cu un ingredient destul de neobișnuit – fasolea albă. Astfel, acest ingredient nu oferă doar o textură cremoasă, ci conține nutrienți sănătoși care fac preparatul să fie mai sățios. Încearcă să fii creativ cu toppingurile, să aranjezi frumos feliile de căpșune și să adaugi granola, unt de migdale, polen de albine, pini, afine și orice fel semințe (dovleac, chia, cânepă). Nu te gândi că sunt prea multe toppinguri, esențial e că vei obține un mic dejun inedit!
Iubești bolurile acai, însă vrei să le oferi o notă specială? Îți propunem să adaugi prunele naturale și dulci de California la amestecul cremos al bolului tău acai. Acestea conțin multe vitamine, acizi grași nesaturați și antioxidanți. Împreună cu fulgii de cocos, zmeura și feliile de ananas, acest mic dejun te va duce cu gândul la o vacanță tropicală.
Nu doar portocalele și mango-ul pot crea un mic dejun colorat. Ți se va părea surprinzător să afli că nuanța acestui smoothie bowl se datorează cartofilor dulci din Carolina de Nord.