Coacerea pâinii: ingrediente îndrăznețe pentru pâinea făcută acasă
Coacerea pâinii e mai nou un trend, care a luat cu adevărat amploare în perioada...
Citește mai multJanuary 2022
Fie că ne amintește de o seară la cinema sau de târgurile stradale din copilărie, aroma floricelelor de porumb ne pune în fața unei întrebări dificile: ce tip de popcorn are gustul mai bun - cel sărat sau cel dulce? Ei bine, când vine vorba de floricele, posibilitățile sunt nelimitate. Gustarea crocantă poate trece granițele acestor două arome deja consacrate, fiind un ingredient mereu surprinzător în bucătărie. Află din rândurile ce urmează care sunt aromele de popcorn pe care cu siguranță nu le-ai mai încercat până acum.
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neȘtiai că floricelele de porumb sunt cultivate majoritar în zona Corn Belt a Statelor Unite, adică în state precum Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Michigan, Missouri, Nebraska și Ohio? Simplu și versatil, pe bază de porumb integral, popcornul este considerat o gustare clasică printre americani. Introducerea floricelelor de porumb în cinematografe spre sfârșitul anilor 1920 face astăzi greu de imaginat o ieșire la film fără a te bucura de acest snack savuros. Cu toate astea, nu trebuie să aștepți o ocazie specială pentru a-ți satisface pofta de popcorn. Această gustare este ușor de făcut acasă. Ai nevoie doar de boabe de porumb, o tigaie cu capac și un strat subțire de ulei vegetal.
Două dintre cele mai cunoscute tipuri de popcorn sunt cel sărat și untos sau cel dulce și crocant, cu caramel. În orice caz, lista de opțiuni este mult mai lungă atunci când vine vorba de alegerea aromelor. Am adunat aici câteva dintre opțiunile noastre preferate.
Dacă preferați gustările mai sărate, atunci aceste variante de popcorn sunt alegerea ideală. Condimentele aduc o explozie de arome, rozmarinul, salvia sau cimbrul proaspăt tăiate vor oferi un twist savuros floricelelor de porumb. Simți nevoia de ceva mai mult? Un praf de pudră de usturoi va face minuni!
Pentru a schimba gustul obișnuit al popcornului uneori este de ajuns să îi adaugi o notă picantă. Condimentele indiene precum pudra de curry, chimionul și fulgii de ardei iute oferă o aromă unică atunci cand sunt amestecate în floricelele de porumb. Iubitorii de carne pot adăuga și câteva cuburi crocante de bacon, alături de câteva felii de jalapeno.
Extra brânză, te rog! Există multe variante delicioase pentru cei care sunt fani brânză. Cine mai are nevoie de chipsuri dacă te poți bucura de un bol de popcorn cu nachos și brânză? Sau îți poți prepara propriul popcorn cu brânză, adăugând parmezan. Pentru cei care sunt atenți la aportul caloric, rețetele cu drojdie nutritivă oferă un gust asemănător floricelelor de porumb cu brânză, dar fără calorii sau grăsimi.
Cum poate popcornul să fie potrivit pentru sportivi? Devenind gustarea ideală post-antrenament, desigur! Batoanele proteice cu floricele de porumb nu conțin doar popcorn expandat, ci și alte ingrediente nutritive cum ar fi migdale, caise sau merișoare. Batoanele cu floricele de porumb oferă un plus de motivație celor care practică sportul casă și sunt alternativa perfectă pentru batoanele cu granola atunci când ești pe fugă.
Pe lângă clasicul popcorn caramelizat, există o mulțime de moduri de a transforma floricelele de porumb într-un răsfăț dulce. Încearcă să le glazurezi cu ciocolată topită! Pentru cei mai aventuroși, o combinație de miere și matcha poate satisface poftele dulci. Să nu uităm nici de rețetele potrivite pentru petreceri în care popcornul este vedeta: de la brittle cu alune la macarons cu popcorn.
Popcornul este o gustare fascinantă, iar rețetele care includ boabe de porumb sunt pline de surprize. Dacă ești în căutarea unui fel de mâncare unic, încearcă rețeta de pui în crustă de popcorn cu sos thailandez de arahide. Acest fel principal surprinzător combină aromele Thailandei cu o crustă crocantă de arahide și popcorn. E momentul să îi dai o șansă!
Rețete și fotografii: courtesy of Popcorn board.