aprilie 2023

Rețete din vest

De la sălbăticia autentică ce aparține zonei Alaska, câmpiile sălbatice din Idaho sau munții pitorești din Colorado și până la pădurile tropicale luxuriante din Hawaii și livezile roditoare din Central Valley California - vestul Statelor Unite oferă un caleidoscop de puncte de relief diverse. La fel ca în cazul acestor medii diferite, vestul are la bază și un mix gastronomic extrem de interesant. Îți oferim un tur ghidat prin marea varietate de specialități culinare și te invităm să descoperi câteva rețete pline de savoare!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Apetitul din zona de nord-vest

Creșterea vitelor joacă un rol important în nordul statului Montana, până în Colorado și chiar Texas. Aici, poate chiar mai mult decât oriunde în lume, carnea are un rol extrem de important în meniu. Zona rurală a acestor state dispune de pășuni fertile pentru vitele Black Angus și Hereford, precum și pentru oi. Un all time classic popular în această parte a Statelor Unite este Rulada din carne de vită SUA, o rețetă ușoară, cu care nu poți da greș. Ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază: carne de vită, ou, pesmet și un topping simplu pe bază de roșii. În general, majoritatea rețetelor din aceste regiuni necesită doar câteva ingrediente simple, dar de înaltă calitate, incluzând adesea carne de vită sau de miel împreună cu o garnitură de legume și cartofi.

Statul Idaho este renumit în special pentru cartofi. În timp ce cartofii prăjiți și piureul sunt garnituri preferate de majoritatea invitaților, există o multitudine de preparate pe care le poți explora. Rădăcinoasele pline de amidon sunt grozave pentru legumele coapte cu sare Salty Wahine. În afară de cartofi, legume și ceapă, acest fel de mâncare se bucură de explozia de aromă a condimentului Salty Wahine Gourmet Hawaiian Sea Salts Hawaiian Rub.

Calzi, cremoși și cheesy – cam așa am descrie cartofii Russet cu brânză originară din statul Colorado. Această rețetă a bucătarului Oscar Herrera complimentează textura untoasă a cartofilor rumeni din Colorado cu o notă de condiment, puțină smântână și multă brânză Cheddar.

Arome din îndepărtatul vest

Clima de-a lungul coastei de vest este mai blândă, iar solul este mai fertil. Datorită climatului mediteranean, o abundență de citrice, măsline, ierburi, fructe și legume cresc pe tot parcursul anului. Bucătăria din vestul îndepărtat este diversă în adevăratul sens al cuvântului, nu doar datorită varietății produselor, ci și a influențelor din diferite culturi. Anumite gusturi ale mâncărurilor europene și asiatice pot fi găsite în unele dintre cele mai populare preparate din statele occidentale. Datorită proximității față de ocean, somonul proaspăt capturat și alte tipuri de fructe de mare sunt de cele mai multe ori ingrediente de bază în meniul zilnic.

Vinurile produse în zona de coastă a statelor California, Oregon și Washington sunt printre cele mai bune din lume. Roșu, alb sau rosé – aceste vinuri pot fi „asortate” cu o mulțime de mâncăruri și garnituri gustoase, dar pot adăuga, totodată, notele potrivite unor deserturi speciale.

Tarta cu merișoare propusă de Rutherford Ranch Wines oferă o nouă interpretare fructată plăcintei. Umplutura vibrantă pe bază de merișoare SUA oferă combinația perfectă dintre dulce și acrișor. Bucură-te de desertul îndrăzneț în compania unui pahar de Pinot Noir. Dacă ai nevoie de o recomandare, cel de la Scott Family Estates este ușor și decadent, cu arome de cireșe, salvie, zmeură coaptă și note pământoase.

Condimente din sud-vest

Granița cu Mexic face ca influențele culinare „de la vecini” să nu fie surprinzătoare. În California, dar și în Arizona sau New Mexico, felurile de mâncare au de obicei la bază ingrediente precum porumb, fasole și tortilla. Să nu mai vorbim de cantitățile generoase de condimente!

Un preparat pe placul tuturor, originar din bucătăria Tex-Mex, este fajitas de pui. Preparată cu condiment Big Sur Gourmet Cowboy Rub și Habanero Tequila Olive Oil Real, această propunere plină de farmec este absolut delicioasă!

La fel de gustos, dar cu influențe californiene, acest chili picant vegetarian cu prune de California oferă papilelor gustative un mix incredibil de arome și texturi.

Un alt deliciu vegetarian este preparat cu conopidă condimentată, care este un bun înlocuitor al cărnii. Excelenți pentru prânz sau cină, acești tacos cu nuci prăjite și conopidă vor face cu ochiul atât vegetarienilor, cât și iubitorilor de carne.

Fie că ești un fan al bucătăriei din nord, iubești să descoperi cele mai noi tendințe ale bucătăriei fusion din LA și San Francisco sau ești un mare fan al mâncărurilor picante din gastronomia Tex-Mex, pe site-ul nostru ai ocazia să descoperi o mare varietate a rețetelor din vest!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!