August 2022

Gustări și rețete savuroase pentru excursiile cu rulota sau cu cortul

Dorința de aventură și libertatea de a nu avea o destinație precisă a condus la reapariția trendului excursiilor cu rulota. Indiferent dacă vorbim despre o alegere pe termen lung sau de o experiență unică, once in a lifetime, viața în rulotă sau campingul în aer liber reprezintă modalități inedite de a vedea lumea și de a cumula experiențe noi. Deconectarea de la tumultul cotidian vine, totuși, la pachet cu provocarea gătitului în afara confortului propriei locuințe. Cu toate acestea, dacă știi să alegi gustările și rețetele potrivite, mesele în camping pot fi la fel de delicioase ca acasă. Află cum poți pregăti cu ușurință preparate gustoase în timpul unor astfel de excursii!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Aventuri pe drumuri necunoscute

Transformarea rulotelor în case mobile a fost întotdeauna o cale către aventură. Traiul și călătoria într-un astfel de vehicul permite flexibilitate în alegerea traseului și oferă oportunitatea de a explora locuri noi și de a petrece mai mult timp în natură. În ultima perioadă, trendul călătoriilor nomad a devenit extrem de popular atât în Europa, cât și peste ocean. Fie că optezi pentru o excursie prin țară sau îți dorești să vizitezi locuri din afara granițelor, călătoria cu rulota poate fi cel mai inspirat mod de a descoperi noi destinații.

Deși viața în rulotă le permite exploratorilor să-și construiască propriul confort, casele mobile sunt de obicei o versiune minimalistă a unui cămin tradițional. Ustensilele obișnuite de bucătărie devin deodată un lux în majoritatea rulotelor sau campingurilor, care pot dispune sau nu de plită electrică. Acest lucru, însă, nu ar trebui să îi împiedice pe călători să se bucure de mese gustoase, preparate „în casă’’.

Următoarele rețete sunt ideale pentru excursiile cu rulota sau în camping, demonstrând că te poți bucura de preparate creative și pline de savoare cu doar câteva ingrediente sau ustensile și foarte puțin efort.

Rețete pentru camping – mai mult decât supe instant și conserve

Indiferent de modul în care alegi să călătorești, există o mulțime de rețete pentru mese rafinate „on the road”. Felurile de mâncare pe care ți le propunem în acest articol necesită doar câteva ingrediente și sunt pregătite în mare parte într-o singură oală sau tigaie, astfel încât să le poți prepara cu ușurință pe o plită mică. Nu ai la îndemână un aragaz portabil? Avem și o serie de alternative reci, dar la fel de delicioase!

Gustări rapide

Atunci când călătorești pe distanțe lungi, pofta de mâncare este inevitabilă. Cu toate acestea, în funcție de locul în care te afli, opțiunile pot fi limitate. Înainte de a călători în zone izolate sau prin locuri ce îți pun la dispoziție doar opțiuni de fast-food și snackuri din benzinării, asigură-te că ai pus în rucsac o serie de gustări simple, ușor de mâncat pe drum, ce te vor menține în formă kilometru după kilometru. Nucile de California sau fisticul american sărat și crocant nu sunt doar opțiuni sănătoase, ci și gustări rapide pentru momentele în care nu ai timp să gătești. Le poți combina în mixuri de nuci și fructe uscate sau transforma în snackuri dulci dacă le adaugi lângă mini bezele, chipsuri de ciocolată sau prăjituri. Dacă preferi un treat dulce, dar sănătos, fructele uscate precum merișoarele SUA și stafidele de California sunt sățioase și extrem de gustoase. Nucile și fructele uscate nu sunt doar o gustare grozavă, dar pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp și merg perfect la micul dejun, alături de un terci de ovăz sau o porție de musli.

Un alt truc de călătorie constă în pregătirea unor gustări rapide cum ar fi rețeta de Guacamole cu prune uscate de California sau cea de humus clasic. Avocadoul din guacamole și leguminoasele sunt ingrediente ce pot oferi senzație de sațietate timp îndelungat. Astfel de dip-uri și sosuri merg bine cu batoane de legume din castraveți sau țelină, alături de nachos sau pâine.

Caută nucile, mixurile de fructe uscate și merișoarele în hypermarketurile din România. Fisticul de origine SUA poate fi găsit în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Alternative de mic dejun pentru musli și terci de ovăz

Dacă te-ai săturat de terciul de ovăz dimineața, ar trebui să încerci acest toast cu ricotta și gem din prune de California. Ricotta cremoasă este asezonată cu arahide americane tocate și se servește pe un toast crocant. Acest deliciu simplu se aseamănă cu clasicul sandwich american cu unt de arahide și jeleu.

Rețetă fără gătire: o salată surprinzătoare

Salatele sunt ușor de preparat și pot rezista mai multe zile, chiar și fără frigider.

Departe de a fi plictisitoare, această salată de orz cu pere verzi SUA din soiul Anjou conține năut, nuci, feta și rucola. Amestecată într-un dressing cu oțet de mere și sirop de arțar, este un deliciu pentru cei care au pornit în călătorie. De altfel, farmecul salatelor constă în faptul că poți oricând improviza rețete noi, în funcție de ingredientele pe care le ai la dispoziție.

Nu ai năut? Adaugă alte leguminoase precum fasolea albă sau lintea. Ai doar spanac la îndemână? Înlocuiește rucola!

Preparate la oală

Atunci când suntem pe drum încercăm să folosim cât mai puține ustensile de bucătărie și să evităm spălarea unui număr foarte mare de vase. Tocmai de aceea, preparatele gătite într-o singură oală sunt foarte utile.

Rețeta de broccoli cu quinoa, fasole albă și parmezan la tigaie este gata în 30 de minute și reprezintă opțiunea ideală pentru cina de după o zi lungă pe drum. Quinoa a fost considerată de secole un aliment de bază, bogat în nutrienți, și o sursă importantă de energie. Ingredientul a continuat să crească în popularitate și este considerat astăzi un superaliment fără gluten.

Dacă vrei să te răsfeți cu puțină carne, rețeta de Pui cu cuscus și prune de California la oală a lui Peter Sidwell este excepțională: ușor de preparat și plină de arome grozave! Perfectă pentru o masă în timpul săptămânii alături de cei dragi și varianta ideală pentru a diminua vasele pe care urmează să le speli.

Un desert portabil

Fiecare masă merită să se încheie cu arome dulci, dar cu siguranță este o provocare să prepari deserturi grozave fără a folosi gadgeturi sau alte echipamente de bucătărie! Cu toate acestea, un iaurt cu grepfrut este mereu o idee bună! Pregătit într-un borcan mason mic, desertul răcoritor cu grepfrut de Florida poate supraviețui chiar și celor mai anevoioase drumuri.

Poftă bună!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!