November 2022

Ghidul către o granola perfectă: cum prepari un mic dejun nutritiv și delicios?

Vrei să îți începi ziua în forță? Granola nu doar că este o opțiune super gustoasă pentru micul dejun, dar conține o mulțime de nutrienți ce o transformă într-o opțiune sănătoasă pentru prima masă din zi. În rândurile ce urmează ți-am pregătit lista rețetelor noastre preferate și nu spunem decât că vei fi surprins de cât de ușor se prepară. Micul dejun nu a fost nicicând mai savuros!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

O primă masă nutritivă te poate ajuta să îți începi ziua cu un boost de energie! Granola este o opțiune destul de îndrăgită datorită modului simplu de preparare, aromei delicioase și ingredientelor sănătoase folosite. În comparație cu musli-ul cumpărat din comerț, granola preparată în casă poate fi ajustată în funcție de cantitatea de zahăr dorită și permite integrarea aromelor preferate.

Dar ce e mai exact granola?

Ingredientul cheie pentru orice granola este ovăzul. Împreună cu nucile, semințele, fructele uscate sau mierea, ovăzul este copt în cuptor pentru a obține o textură cât mai crocantă. De cele mai multe ori este savurată cu iaurt și fructe sau ca topping pentru bolurile cu mic dejun, adăugând note crocante meselor de dimineață și oferind senzație de sațietate.

Farmecul granolei făcute în casă constă în posibilitatea personalizării acesteia după bunul plac: poți adăuga cacao, chipsuri de nucă de cocos, vanilie, scorțișoară sau orice alte condimente. Să mai punem la socoteală faptul că există și opțiuni fără gluten sau cu conținut redus de carbohidrați? În plus, poate reprezenta gustarea perfectă dacă îți începi ziua cu un antrenament la sală.

Fulgii de ovăz copți sunt nutritivi și oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Beta-glucanul din ovăz poate reduce colesterolul și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Secretul din spatele granolei crocante stă în câteva mici detalii. Temperatura și timpul de coacere sunt la fel de importante precum răcirea completă a granolei înainte de fărâmițare. Îndulcitorii cu sirop, precum mierea sau siropul de arțar, sunt cei mai potriviți.

Rumenește granola la 180°C pentru 20-25 de minute. În timp ce se află în cuptor, amestecă cu grijă, din când în când, musli-ul și asigură-te că nu i se închide prea tare culoarea spre final. După ce granola s-a răcit, se pot încorpora și alte bunătăți, precum stafidele de California sau merișoarele uscate de origine SUA.

Granola făcută în casă

Granola este foarte ușor de preparat acasă. Îți poți folosi creativitatea în combinarea mai multor ingrediente, după preferințe.

Granola cu merișoare și ciocolată neagră este pe lista celor mai savuroase modalități de a-ți începe dimineața! Aroma dulce-amăruie a ciocolatei, granola caldă de scorțișoară și gustul acrișor al merișoarelor americane devin o combinație absolut delicioasă!

Dacă dorești, poți adăuga diverse fructe nucifere, precum untoasele nuci pecan sau migdalele californiene. E important să știi că anumite ingrediente, cum ar fi ciocolata, nu trebuie preparate în cuptor împreună cu ovăzul, ci adăugate ulterior în compoziția răcită.

Pentru a te asigura că ai parte de un mic dejun rapid, după coacere poți pune granola în frigider pentru a se răci timp de o oră.

Granola cu nuci pecan, ghimbir și mere uscate are un gust dulce natural, iar aroma blândă a scorțișoarei din compoziție face ca această gustare să fie perfectă pe timp de iarnă.

Aportul important de proteine și complexul de B-uri regăsite în nucile pecan sunt considerate benefice pentru nervi, creier și mușchi. Acestea conțin și o cantitate importantă de vitamina A, cunoscută pentru protejarea ochilor și a membranelor mucoase.

Granola este potrivită și ca o gustare savuroasă între mese. Poate fi o alternativă sănătoasă pentru chipsuri sau alte gustări pline de calorii. Pentru fanii unor preparate mai consistente, această rețetă vegană cu unt de migdale condimentat și năut poate intra cu ușurință în lista de favorite!

Năutul poate nu e cel mai comun ingredient în prepararea granolei, dar gustul asemănător cu cel de nuci și consistența untoasă oferă note deosebite unui preparat de mic dejun. Nucșoara și ghimbirul sunt condimentele perfecte pentru un plus de aromă. Savurează alături de fructe de pădure proaspete, lapte de migdale și iaurt de cocos.

Datorită consistenței sale, granola este, de asemenea, perfectă pentru prăjituri sau batoane, așa cum se întâmplă și în cazul rețetei de Traybake din prune de California și cartofi dulci.

Indiferent de ingredientele pentru care optezi, bucură-te de prepararea unei granola aromate pentru dimineți delicioase!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!