noiembrie 2023

Ingredientele SUA iau cu asalt rețetele internaționale: 3 rețete fusion delicioase

Mâncarea fusion este o modalitate fun prin care poți testa preparate din întreaga lume. Mixul dintre modul de preparare și ingrediente oferă posibilități nelimitate și devine rapid un trend culinar. În cele ce urmează vei descoperi trei rețete fusion în care produsele de peste ocean sunt integrate perfect în preparatele internaționale.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Mushi (Sushi Mexican)

Dacă iubești varianta japoneză, dar ești și fan al bucătăriei mexicane, atunci „Mushi” este fix ceea ce ai nevoie! Acest amestec multicultural îmbină conceptul de sushi cu aromele mexicane și are la bază un produs american de înaltă calitate, precum orezul SUA. Cu un strop de sos picant, coriandru proaspăt, avocado, creveți, tortilla și lime, această rețetă capătă note mexicane pregnante. Rețeta e ușoară și versatilă, fiind perfectă pentru prânz, indiferent dacă te afli acasă, la birou sau la școală.

Pizza BBQ Pulled Jackfruit cu pere Anjou, de inspirație coreeană

Preparatul clasic al italienilor a devenit popular în întreaga lume. Cu o bază formată din aluat și sos de roșii, rețeta de pizza este ideală pentru a îmbina arome din alte țări. Încearcă rețeta de pizza BBQ Pulled Jackfruit cu pere Anjou – un fusion culinar memorabil! Varianta vegană de Pulled Pork se îmbină perfect cu un sos BBQ dulce-sărat, pasta de ardei Gochujang și bucățelele proaspete de pere Anjou! Fructele sunt suculente, cu o aromă proaspătă, dulce și ușor picantă. Rețeta propusă de Bronwyn Fraser necesită puțin efort, dar merită cu siguranță, garantăm!

Cod negru de Alaska prăjit cu sos Masala Aioli

Cum îmbini bucătăria britanică, indiană, mediteraneană și americană într-o singură farfurie? Codul negru de Alaska prăjit, alături de sosul Masala Aioli, diminuează orice barieră culinară. Acest deliciu crocant are un un gust asemănător cu „mâncarea națională neoficială” a Regatului Unit, cunoscută sub denumirea de „Fish and Chips”, unde peștele este prăjit în aluat. Potrivit bucătarului Neal Fraser, creatorul acestei rețete fusion, codul negru de Alaska este o alegere excelentă pentru că rezistă la supra-coacere și menține umiditatea. Spre deosebire de clasica rețetă din Marea Britanie, această rețetă oferă un plus de savoare datorită aromei de curry madras. Ingredientele indiene se amestecă cu sosul mediteranean, Aioli, preparat din usturoi, sare și ulei de măsline. În cazul acestei rețete, sosul cremos aioli este preparat cu condimentul ras el hanout și maioneză. Un deliciu inedit pe care să îl adaugi pe lista de favorite!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!