
Prima impresie culinară contează: idei de rețete pentru aperitive
Aperitivele sunt mereu o idee bună din mai multe motive - îți calmează poftele înainte...
Citește mai multmartie 2023
Sosurile aduc un plus de savoare oricărei mese. Indiferent dacă preferi ceva picant, care să meargă bine cu batoanele de legume sau o variantă mai dulce și fructată pentru crackers, sosurile pot fi pregătite rapid și sunt mereu pline de surprize. În cele ce urmează vei descoperi 5 sosuri uimitoare pe care merită să le încerci!
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neNu doar că sunt grozave pentru petreceri, dar pot oferi și note speciale multor preparate precum friptura, peștele sau chiar rețetele vegetariene. În general, astfel de sosuri se potrivesc bine în combinație cu multe alimente, de la diferite tipuri de pâine și până la legume, chiftele, nuci sau brânză. Prepararea propriului sos poate fi o ocazie în plus de a-ți pune creativitatea la încercare, combinând ingrediente și arome surprinzătoare.
Sosul ce are la bază usturoi poate suna puțin tricky, mai ales dacă ai la masă invitați cărora nu le cunoști gusturile. Cu toate acestea, prin prăjire usturoiul aromat se transformă într-un ingredient blând și dulce. Astfel, această rețetă propune un amestec ce combină aromele de fasole albă cremoasă, usturoi copt, lămâie și rozmarin într-o compoziție super delicioasă! Acest sos este ideal lângă un platou cu țelină, sparanghel verde, ridichie crocantă și crackers.
În zona mediteraneană sunt preferate sosurile pe bază de brânză feta și un amestec de ierburi. Dacă ești în căutarea unei opțiuni fancy, dar light a clasicului sos mediteranean, poți încerca această rețetă delicioasă. Fisticul american integrat în rețetă adaugă o textură ușor crocantă, dar și o tentă dulceagă. Acest sos cremos este grozav atât pentru legume, cât și pentru fructe. De asemenea, poate reprezenta o pastă tartinabilă ideală împreună cu câteva felii de pâine proaspete.
Partea bună atunci când vine vorba despre prepararea sosurilor constă în faptul că le poți pregăti cu câteva zile înainte. În general, majoritatea rețetelor nu necesită nimic mai mult decât amestecarea ingredientelor. Unul dintre cele mai populare astfel de sosuri este clasicul humus. Preparatul pare să fi existat de secole, iar astăzi se găsește în supermarketurile din întreaga lume. Cu toate acestea, niciun humus din comerț nu va fi la fel de cremos și pufos precum cel pe care îl prepari acasă. Nu ai nevoie decât de năut, tahini, ulei de măsline și condimente. Servește alături de crackers și legume.
Recoltate toamna, merișoarele SUA sunt un ingredient popular în majoritatea rețetelor de toamnă și iarnă. Fructul este apreciat pentru aroma dulce și acrișoară, valoarea nutrițională și culoarea roșie strălucitoare.
Acest sos homemade combină aroma dulce a merișoarelor SUA cu cea ușor picantă a curry-ului. Un amestec de arome cu influențe din bucătăria indiană pentru un sos tip BBQ. Cartofii wedges sunt alăturarea perfectă, fiind totodată potrivit atât pentru carnea roșie, cât și pentru cea de pui.
Dacă vrei să încerci ceva mai îndrăzneț, acest humus cu unt de arahide și ciocolată îți face cunoștință cu latura mai dulce a sosurilor. Pregătirea acestuia cu infuzie de ciocolată durează mai puțin de 10 minute. Cu toate acestea, are un gust și mai bun dacă îl lași peste noapte la frigider. Savurează-l în combinație cu fructe precum merele Washington sau căpșunele proaspete!