Rețetă Cremă de brânză feta cu lămâie și fistic

Sweet Paul Magazine

Fisticul american aduce o textură unică și o aromă dulce acestei creme de brânză feta de la Sweet Paul Magazine.

Mod de preparare Cremă de brânză feta cu lămâie și fistic

  1. Mixează fisticul într-un blender.
  2. Adaugă brânza feta, zeama de lămâie și coaja răzuită de la aceasta, usturoiul și uleiul de măsline. Amestecă în continuare până când toate ingredientele sunt combinate.
  3. Așază crema într-un bol și stropește cu puțin ulei de măsline. Presară piper negru și fistic și servește cu chipsuri, crudități sau frunze de salată verde.

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Asociere cu vinuri americane

O cremă densă, onctuoasă care cere un vin cu aciditate bună, contrabalansând grăsimile din preparat. Un Sauvignon Blanc poate aduce o notă de prospețime vegetală, în timp ce un Riesling poate pune mai bine în evidență notele de fistic.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

    Un blend elegant în care Sauvignon Blanc-ul este dominant, dar conține și cantități mici de Semillon, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay și Viognier care îl fac mai expresiv, aducând note de ananas și miere. Vinul se deschide cu arome de pară, lămâi și mere verzi și se remarcă printr-o textură cremoasă.

  • Forge Cellars Dry Riesling Classique

    Un vin proaspăt, ușor și clar. Nasul are mere verzi, coajă de lămâie și note florale ușoare. Urmează pere, piersici, tartă de mere și miere. Finalul este ușor, cu note de grepfrut și minerale. Un astfel de vin aduce aciditatea necesară ca preparatul să nu fie greu.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!