mai 2022

Turul culinar al Statelor Unite: povestea din spatele a 4 rețete tradiționale

Surprinzător sau nu, SUA nu înseamnă doar burgeri și hot dogs. Bucătăria americană autentică este o oglindă a societății, un mix de influențe internaționale din întreaga lume adaptate la cultura locală. Astăzi te luăm cu noi într-o călătorie culinară prin State pentru a-ți arăta originile unor preparate clasice, dar și noutățile pline de savoare din țara tuturor posibilităților…sau tuturor gusturilor!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Fasole gătită în stil Boston

Faimoasa rețetă de fasole preparată în stil Boston a adus orașului titulatura de „Beantown” (orașul fasolei). Acest fel de mâncare își are originile în bucătăria nativilor americani. Versiunea inițială combina grăsimea de urs, siropul de arțar și fasolea, iar amestecul urma să fie gătit lent, peste noapte, într-un vas de lut. Ulterior, siropul de arțar a fost înlocuit cu melasa (sirop de culoare închisă, un produs secundar al extractului de zahăr din trestie sau sfeclă), ingredientul care se dovedește a fi secretul din spatele gustului delicios. Preparatul și-a câștigat popularitatea în rândul locuitorilor Statelor Unite și este considerat o masă tradițională reconfortantă, perfectă pentru reuniunile de duminică cu familia sau pentru un grătar cu prietenii.

Cum se prepară? Fasolea albă afumată sau boabele pinto maro sunt gătite lent împreună cu ceapă, muștar, melasă și slănină sau șuncă de porc până când se formează un amestec gros, cu o crustă caramelizată. Adăugarea acesteia prelungește timpul de gătire, dar conferă preparatului o aromă specifică. După 3-4 ore, fasolea care se frăgezește foarte încet în melasă este acoperită cu un sos gros, asemănător unei glazuri. Pentru a îngroșa compoziția, adaugă pastă de tomate sau condimentează cu sos Worcestershire. Poți folosi și fasole din conservă, astfel modul de preparare se va simplifica. Acest fel de mâncare poate fi pregătit înaintea unei săptămâni aglomerate pentru a te asigura că nu mai e nevoie să prepari cina timp de câteva zile.

Pui Nashville în crustă de nuci pecan

Iubești mâncarea picantă? Atunci s-ar putea să-ți placă propunerea noastră: îndrăgita rețetă de pui Nashville crocant, cu un înveliș piperat. În general sunt folosite aripioarele de pui, dar pieptul și pulpele superioare pot fi de asemenea o opțiune. Oricare ar fi varianta aleasă, carnea trebuie marinată, prăjită într-o baie de ulei și servită cu murături și pâine. Această specialitate din sud se bucură de popularitate în fiecare stat, cel mai probabil și datorită influenței industriei muzicale din Nashville.

Autoarea Crystal Schlueter are o rețetă specială de pui Nashville în crustă de nuci pecan. Trebuie ținut cont de faptul că acest preparat necesită puțin mai mult timp de gătire deoarece puiul trebuie să stea într-o marinadă pe bază de lapte bătut cel puțin 4 ore. Astfel, se recomandă ca marinada să fie pregătită cu o seară înaintea gătirii. Crusta de nuci pecan adaugă note savuroase și crocante acestui fel de mâncare, ceea ce va contribui la o experiență culinară cu adevărat unică.

Chili Northwest

Când vine vorba despre chili, este dificil să-i identificăm cu exactitate originile. Numele spaniol de „Chili con Carne” susține ipoteza conform căreia preparatul este originar din Mexic. Cu toate acestea, statele Texas, New Mexico și Arizona susțin că rețeta a fost concepută pe teritoriul lor. Texas a mers atât de departe încât în 1977 a desemnat chili-ul „preparat oficial al statului”. Indiferent dacă este originar din Texas sau nu, cel mai probabil acest fel principal se află în strânsă legătură cu coloniștii americani de frontieră, devenind emblematic în SUA de-a lungul timpului. Bolul fierbinte de fasole este preferatul multor americani și o rețetă pe care trebuie să o încerci!

Chili-ul nutritiv poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru o seară reconfortantă. Într-o combinație de năut, fasole, linte și legume, rețeta necesită destul de mult timp de preparare, mai ales că toate ingredientele trebuie tocate și tăiate în cubulețe. În orice caz, cu siguranță merită efortul! Sfatul nostru: pregătește o cantitate dublă și savurează acest fel de mâncare a doua zi! Are un gust și mai bun atunci când este reîncălzit.

Ardei umpluți Philly Cheesesteak

Carne picantă și brânză: o promisiune delicioasă pe care doar câteva preparate americane o pot îndeplini. Dacă îți place combinația de vită spicy și brânză topită, nu poți rata un Philly Cheesesteak pe cinste! Originar din Philadelphia, acest sandwich este îndrăgit în întreaga Europă.

Vrei să încerci o rețetă americană apetisantă, dar with a twist? Înlocuiește pâinea cu ardeii umpluți! Practic, preparatul transformă aromele Philadelphiei într-o cină aromată. Pregătită cu carne de vită fragedă SUA, această mâncare gustoasă poate fi opțiunea ideală pentru următoarea întâlnire cu cei dragi. Pentru brânză, provolone este cuvântul magic. O brânză tare, italiană, maturată în stil clasic, cu strat de ceară sub formă de picături. Gustul său nu este prea intens, prin urmare este perfectă pentru acest fel de mâncare. Friptura fragedă de vrăbioară de vită SUA este feliată și asezonată cu sare și piper. Ce îți poți dori mai mult?

Distribuie pe