martie 2024

O vacanță gastronomică în Spania, cu puncte de atracție culinare de peste ocean

De la tapas și tortilla până la paella și alte preparate delicioase, bucătăria spaniolă te invită într-o călătorie culinară plină de savoare. Poți prepara cu ușurință propriile feluri de mâncare inspirate din bucătăria spaniolă acasă. Adaugă diversitate meniului tău și experimentează aceste rețete cu un twist american. Un fel de „the best of both words”…sau countries!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Sangria cu merișoare

First things first: băuturile! Ce poate fi mai relaxant decât să te simți ca și cum te-ai afla pe malul Mediteranei în timp ce savurezi o sangria răcoritoare și aromată? Este asemănătoare cu un punch și este preparată din vin roșu, bucăți de fructe și suc de fructe. Dacă preferi vinul alb sau pur și simplu vrei să obții un gust inedit, atunci încearcă Sangria cu merișoare. Culoarea vibrantă și intensă a acestei băuturi provine de la sucul de merișoare SUA. Amestecat cu vin alb, suc de lămâie, apă minerală, zahăr și gheață zdrobită, acest cocktail oferă o abordare proaspătă și diferită clasicei Sangria spaniole.

Gazpacho cu migdale aromate

Ai încercat vreodată o supă rece? Nu mai e o surpriză faptul că Spania este cunoscută pentru popularitatea acestui fel de mâncare. Gazpacho, originară din regiunea sudică a Andaluziei, este o supă rece tradițională, preparată din legume. Nu e doar o opțiune ușoară și revigorantă pentru zilele toride de vară, ci și un fel de mâncare care nu necesită fierbere! Această gazpacho cu migdale aromate din grădină a fost creată de Chef Christine Farkas de la IHeart Food Consulting. Te va încânta cu textura sa cremoasă și savoarea unică! Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele și să ornezi cu felii de migdale prăjite. Poftă bună!

Tortilla cu cartofi dulci

În funcție de locul în care te afli, termenul „tortilla” poate însemna o varietate de lucruri. În Spania, tortilla este o omletă spaniolă preparată din ouă, cartofi și ceapă. Sună simplu, este absolut delicioasă, iar surpriza abia acum apare: poate fi savurată în orice moment al zilei! Iar dacă vrei ceva mai consistent, această tortilla din cartofi dulci este alegerea perfectă pentru tine! Împreună cu acești cartofi, tortilla este umplută cu mai multe ingrediente precum dovlecei, parmezan, nucșoară, fulgi de chili uscați. Poți să o servești alături de câteva felii de Jamón Serraro – șuncă populară din Spania.

Paella spaniolă de munte cu stafide aurii

Pe coasta mediteraneană a Spaniei, în special în zona din jurul Valenciei, se află originea deliciosului preparat din orez cunoscut sub numele de paella. Acest nume provine dintr-un cuvânt mai vechi valencian pentru tigaie, deoarece această mâncare tradițională este gătită într-o tigaie mare și rotundă cu mâner. Există mai multe tipuri de paella, unele cu carne de pui, fructe de mare sau o combinație dintre cele două. Această paella spaniolă de munte aduce un plus de savoare datorită stafidelor de California. Aceste fructe uscate oferă o notă subtilă de dulceață, care se potrivește perfect cu aroma fructelor de mare.

Friptură de vită cu sos Romesco

Alături de tapas, tortilla și paella, în Spania vei descoperi și sosuri cremoase și intense, Romesco fiind unul dintre acestea. Cu o aromă ușor picantă, acesta își are originile în provincia Tarragona din Catalonia, dar s-a răspândit rapid în toată țara. Sosul este pregătit din roșii, usturoi, migdale, alune, ardei iute proaspeți sau uscați, pâine albă, ulei de măsline, oțet, vin roșu, sare și piper. Ești gata să te bucuri de aromele Spaniei? Sosul Romesco intens și plin de aromă, turnat peste friptura de vită Flat Iron îți garantează o experiență culinară de neuitat! Dacă ești curios, poți urmări rețeta video aici.

Churros cu ciocolată și nuci

Gustul crocant de churros învăluit în ciocolată este pentru mulți spanioli mai mult o gustare pentru micul dejun. Atât copiii, cât și adulții se pot delecta cu acest deliciu atunci când își beau cafeaua. Adaugă o notă crocantă cu ajutorul nucilor de California. Churros acoperit cu scorțișoară și zahăr împreună cu nucile crocante din California, sunt o combințație irezistibilă!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!