z

iulie 2022

Sezonul vișinelor: dulcele gust al verii

Cum știi că vara este în toi? Pur și simplu te poți bucura de un bol cu fructele tale preferate în fiecare zi! Vișinele Montmorency oferă o aromă îndrăzneață și pot fi savurate fie ca o simplă gustare, fie în produse de patiserie, băuturi reci, înghețată și lista poate continua! Savurează-le indiferent de formă și descoperă cele mai inedite moduri în care soiul de origine americană îți poate îndulci vara…și chiar tot restul anului!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Savurează aromele verii

Sezonul vișinelor Montmorency începe în iulie, atunci când micile ferme de familie din America de Nord adună recolta. Acestea produc de generații 94% din vișinele Montmorency consumate în Statele Unite. Supranumit „capitala mondială a vișinelor”, statul Michigan este responsabil pentru cultivarea a două treimi din producția totală de vișine Montmorency în SUA. Cele mai importante ferme de vișine și contribuabili se află în Utah și pe coasta de nord-est a statelor Wisconsin, Washington, New York și Pennsylvania.

Deși vișinele Montmorency sunt culese vara, delicioasele fructe pot fi găsite pe tot parcursul anului sub o varietate de forme: uscate, congelate, sub formă de suc sau concentrat.

Dincolo de aceste oportunități, adevărații iubitori de vișine pot păstra aroma delicioasă a sezonului, transformând fructele suculente într-o dulceață aromată. Un deliciu de dimineață sau un cadou acrișor pentru prieteni, gemul de vișine te va face să te bucuri de puțină vară indiferent de vremea de afară.

gemul de vișine

Beneficiile superfructului îndrăzneț

Cunoscute drept un ingredient tradițional pentru plăcintă, vișinele Montmorency devin din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor atenți asupra conținutului nutrițional al produselor pe care le consumă. Acestea sunt o opțiune bună datorită versatilității, densității nutrienților și a beneficiilor pentru sănătate. Fiind un stimulent de vitamina A și C, vișinele pot reduce riscul de atacuri de gută și pot ameliora simptomele artritei atunci când sunt consumate în mod regulat. (1) Potrivit dovezilor științifice, melatonina naturală din vișine poate avea un impact pozitiv asupra problemelor de somn. (2) Un studiu din 2018 realizat de Nutrients a raportat că aceste vișine pot aduce beneficii în ceea ce privește scăderea stresului oxidativ și a inflamației. (3)

vișinele Montmorency

Rețete delicioase cu un ingredient în nuanțe de roșu aprins

În timp ce vișinele sunt din ce în ce mai cultivate în Statele Unite, fructul vibrant a atras atenția pasionaților de food din întreaga lume. Vișinele Montmorency sunt de fapt numite după o vale din suburbiile de nord ale Parisului, unde vișinele au fost cultivate pentru prima dată în secolul al XVIII-lea. O rețetă franțuzească încântătoare, ce evidențiază aromele acestui soi de vișine, este cea de Mini Galettes cu Vișine.

Mini Galettes cu Vișine

Odată cu schimbarea gusturilor, aroma acrișoară a tartei cu vișine poate satisface atât poftele celor care preferă gustări sărate, cât și celor pasionați de dulce.

Boluri de iaurt cu musli, vișine și ghimbir

Vișinele Montmorency pot adăuga, de asemenea, un strop de culoare și nutrienți sau o aromă dulce în fulgi de ovăz, terciuri sau smoothie-uri. Bolurile de iaurt cu musli, vișine și ghimbir îți pot însenina dimineața, oferind acel boost de energie determinat de combinația dintre ghimbir și vișine.

Vișinele suculente și cu un conținut scăzut de calorii sunt, de asemenea, un plus grozav pentru un smoothie, cum ar fi rețeta de Smoothie revigorant de vișine.

Un fel de mâncare savuros care integrează perfect vișinele sunt Ardeii umpluți vegetarieni. Proaspăt scoși din cuptor, acești ardei sunt copți cu vișine Montmorency și umpluți cu quinoa, fasole garbanzo și legume proaspete. Un fel de mâncare foarte ușor de preparat și cu gust absolut uimitor. Vișinele conferă prospețime umpluturii de ardei.

Ardei umpluți vegetarieni

Nu în ultimul rând, Tarta cu vișine în crustă condimentată este, fără îndoială, una dintre cele mai populare delicii puse pe masă la o reuniune de familie sau la o invitație la cină. Acum e momentul să impresionezi cu această plăcintă uimitoare!

Tarta cu vișine în crustă condimentată

Gustul acru e în trend

De la murături la oțet de mere, cererea pentru mâncăruri și băuturi acre pare să fie un trend care ia amploare în rândul consumatorilor.

Tartele cu vișinele au devenit un all-time-favourite la categoria în continuă creștere de shot-uri de wellness – combinate cu turmeric sau ghimbir. Gustul unic al sucului de vișine, cu proprietăți antioxidante, se îmbină perfect într-o limonadă cu aromă dulce.

Cu un gust distinctiv dulce-acrișor, un profil nutrițional unic, premium, culoare roșu aprins și statutul de „cultivat în SUA”, vișinele sunt un ingredient ideal pentru cei care doresc să creeze noi alimente și băuturi remarcabile.

Ești interesat de importul vișinelor Montmorency? Contactează Cherry Marketing Institute.

Surse:

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!