Rețetă Mini Galettes cu vișine

Gina Matsoukas

Apetisante și extrem de gustoase, aceste mini galettes cu vișine sunt un desert de vară inedit!

Rețetă propusă de Gina Matsoukas.

Mod de preparare Mini Galettes cu vișine

Crustă

  1. Într-un bol mare adaugă făina, sarea și o lingură de zahăr. Amestecă cu telul până când toate ingredientele se combină.
  2. Rade untul și adaugă-l în bolul cu făină. După ce ai încorporat untul în amestec, aplatizează cu degetele până obții o textură sfărâmicioasă.
  3. Adaugă treptat apa până când amestecul se omogenizează. Modelează aluatul până obții o formă rotundă și acoperă-l cu folie alimentară.
  4. Lasă aluatul la frigider timp de cel puțin o oră.

Umplutură

  1. Pune vișinele Montmorency într-un bol mare.
  2. Adaugă siropul de arțar, coaja rasă de portocală, vanilia, amidonul de porumb și sarea. Amestecă până la încorporarea ingredientelor.
  3. Lasă deoparte.

Asamblare

  1. Preîncălzește cuptorul la 230°C.
  2. Împarte aluatul rece în 4 secțiuni egale.
  3. Pune o foaie de copt pe blatul de lucru și presară făină.
  4. Pe foaia de copt întinde o secțiune din aluat, până obții o formă rotundă.
  5. Pune hârtia de copt cu crusta întinsă pe o tavă.
  6. În mijlocul crustei adaugă un sfert din umplutura pentru tartă și lasă cât mai mult din sucul de la vișine în bol.
  7. Îndoaie cu grijă părțile laterale ale crustei și suprapune-le o dată la 3-4 cm pentru a forma o margine solidă. Strânge crusta cu vârful degetelor pentru a contura mai bine cutele din aluat.
  8. Fă același lucru și cu cele 3 secțiuni rămase din aluat.
  9. Bate ușor albușurile și unge întreaga crustă.
  10. Presară 1 lingură din zahărul rămas deasupra crustei.
  11. Pune tava de copt la cuptor și redu temperatura la 215°C.
  12. Lasă la cuptor timp de 7 minute, răsucește tava, redu focul la 200°C și coace timp de încă 15-17 minute, până când crusta devine rumenă.
  13. Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească aproximativ 10 minute.
  14. Stropește cu sirop de arțar și răzuiește coaja unei portocale înainte de servire.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!