august 2021

​Orezul din SUA: sustenabilitate și conservare​

Știai că orezul este cultivat în Statele Unite? De la orez cu bob lung, scurt, aromatic și varietăți speciale, până la o gamă largă de orez de calitate ce poate fi folosit în tot felul de preparate. Cultivatorii de orez din SUA și-au luat angajamentul de a implementa metode sustenabile de producție a orezului și conservare a faunei. Află mai multe din articolul următor!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Orezul este unul dintre alimentele care fac înconjurul globului și reprezintă elementul de bază al multor preparate tradiționale. Surpriză sau nu, aproape 85% din orezul consumat în SUA este cultivat local. Țara este unică pentru capacitatea sa de a produce o gamă largă și diversă de orez, incluzând orezul cu bob lung, mediu și scurt, aromatic sau alte varietăți. Majoritatea orezului este crescut în cadrul fermelor deținute de familii. Multe dintre acestea locuiesc chiar în zona fermelor. Drept urmare, sunt foarte implicați în procesul de integrare a practicilor sustenabile de producție și procesare. După o privire mai atentă, devine clar faptul că protejarea mediului și conservarea faunei sunt principii fundamentale ale cultivatorilor de orez din Statele Unite.

Pe teren

În fiecare an, 8 milioane kg de orez sunt cultivate și recoltate de fermierii locali din Arkansas, California, Louisiana, Mississippi, Missouri și Texas. Cu ajutorul tehnologiei specializate, precum și al echipamentelor și metodelor unice de plantare și recoltare, producătorii din SUA au făcut cultivarea orezului foarte eficientă. Acest randament al operațiunilor agricole s-a dovedit a fi benefic și pentru mediu. Între 1980 și 2015, eficiența utilizării terenurilor a crescut cu 39%, ceea ce înseamnă că a fost posibilă producerea a mai mult orez pe mai puțin teren. În plus, practicile de conservare a solului au raportat scăderea eroziunii cu 28% pe acru.

Apa este o resursă esențială pentru cultivarea orezului. Din fericire, cultivarea cu succes a orezului în Statele Unite nu mai depinde de precipitațiile sezoniere abundente. Astăzi, prin utilizarea unei tehnologii precise, fermierii sunt capabili să urmărească atât consumul de apă, cât și condițiile meteorologice, precum și controlul inundațiilor și al drenării câmpurilor. Potrivit Raportului SUA privind Durabilitatea Industriei Orezului în 2018, consumul de apă în producția de orez din SUA a scăzut cu 52% între 1980 și 2015.

Între 1980 și 2015, fermierii de orez din SUA au reușit să diminueze consumul de energie, îmbunătățind calitatea aerului. Utilizarea de echipamente eficiente, practicile precise de producție și inovația au contribuit la reducerea consumului de energie cu 34% și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 41% pentru fiecare sută de unități de orez produs. Totodată și măcinarea – ultimul pas al producției de orez prin care acesta este transformat în boabele pe care le cumpărăm din magazin – se află în curs de transformare durabilă, energia regenerabilă devenind din ce în ce mai frecventă. În plus, o parte din fermieri și morari încorporează din ce în ce mai mult tehnologia solară, ajutându-i să se apropie de obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere energetic.

Conservarea Faunei

Zonele umede create de cultivatorii de orez din Statele Unite sunt vitale pentru o multitudine de specii de animale. În perioada rece de după recoltare, ploaia inundă culturile de orez, creând astfel o sursă de hrană și provizii pentru păsările migratoare. Aceste păsări se hrănesc cu resturile de cereale, semințele de buruieni sau nevertebratele găsite în aceste culturi. Practicile de conservare promovează agricultura sustenabilă, păsările de apă care își caută hrană în resturile rămase după recoltare ajutând la creșterea nivelului de nutrienți din sol, la descompunerea paielor, dar și la reducerea buruienilor și insectelor.

În timp ce generații de fermieri de orez SUA au aderat voluntar la practicile de sustenabilitate și conservare, o colaborare formală între USA Rice și Ducks Unlimited (DU) a început în 2013 prin Parteneriatul de Administrare al Orezului. Inițiativă are ca scop întărirea eforturilor de conservare din industrie. Acest parteneriat public-privat oferă fermierilor asistență tehnică și contribuții financiare pentru a implementa practici de conservare în fermele lor. Se estimează că acest parteneriat unic va avea un impact pozitiv asupra a aproximativ 2.8 milioane de hectare de teren pentru orez din SUA până în 2023. În timp ce realizările din trecut sunt impresionante, cultivatorii de orez din SUA și-au luat angajamentul de a lua parte continuu la procesul de îmbunătățire a sustenabilității în viitor.

Din Fermă până în Farfurie

Pe lângă procesul de cultivare sustenabil, orezul SUA are texturi interesante și este un element versatil în bucătărie. Având o mulțime de varietăți pe lângă clasicul orez alb, bobul crescut în SUA oferă posibilități nelimitate în ceea ce privește prepararea unui meniu.

Orezul este un ingredient ieftin care poate umple o farfurie, diminuând nevoia integrării unei proteine scumpe în meniu. Gândiți-vă la jambalaya, paella, risotto, orez prăjit – toate sunt feluri de mâncare sățioase și accesibile.

USA Rice

Cauți inspirație pentru rețete? Acest orez picant vegan nu numai că arată delicios, dar este și gustos. Combinația de orez brun, năut copt, broccoli și aroma picantă, împreună cu crema de semințe de floarea soarelui te vor încânta de la prima până la ultima înghițitură.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre orezul crescut în SUA sau dorești să imporți orez din SUA, te rugăm să vizitezi www.usarice.com și www.usarice.co.uk sau să ne contactezi prin formularul de contact: https://delicious-usa.ro/contact/

Distribuie pe