
Migdalele: o gustare plină de beneficii
Migdalele sunt un ingredient savuros și des întâlnit în antreuri, garnituri și deserturi, dar sunt...
Citește mai multMarch 2024
Cultivatorii de migdale din California sunt lideri în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător și caută mereu modalități inovatoare de a face agricultura mai sustenabilă. Află cum își adaptează practicile agricole pentru a reduce impactul negativ asupra mediului și a promova sustenabilitatea în acest domeniu!
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neIndustria migdalelor de California face progrese în privința sustenabilității de aproape cinci decenii. În căutarea unei schimbări pozitive, acești producători adoptă tehnici agricole revoluționare și promovează practici responsabile pentru un viitor durabil.
Almond Board of California, care reprezintă peste 7.600 de cultivatori de migdale și 99 de producători de stat, s-a implicat în acest demers. Prin dezvoltarea strategică a pieței, cercetarea inovatoare și adoptarea celor mai bune practici din industrie, această asociație sprijină cultivatorii și producătorii (majoritatea fiind afaceri de familie) să își cultive produsele într-un mod cât mai ecologic. Fermierii și-au îmbunătățit procesele de cultivare și au redus impactul asupra mediului prin diverse inițiative, cum ar fi creșterea eficienței. În vederea atingerii obiectivelor lor de sustenabilitate pentru 2025, cultivatorii de migdale continuă să construiască o bază solidă de practici de gestionare a livezilor și să pună accentul pe sustenabilitate. De la metodele de conservare a apei și practicile de reducere a deșeurilor, până la protejarea albinelor și la contribuțiile economice semnificative, cultivatorii de migdale fac progrese către o agricultură și un viitor mai sustenabile pentru toată lumea.
Conservarea apei: valorifică fiecare picătură
În California problema deficitului de apă este destul de serioasă, iar fermierii pun accentul pe economisirea acesteia. Datorită tehnologiilor avansate de irigație, precum sistemele de micro-irigare și senzorii de umiditate a solului, fermierii au reușit să reducă consumul de apă cu 33% între anii 1990 și 2010. Care este de fapt obiectivul lor? Să crească procentul cu 20% până în 2025. Aceștia sunt hotărâți să atingă acest obiectiv prin optimizarea distribuției de apă și maximizarea eficienței în exploatarea resurselor.
Colaborarea strânsă dintre cultivatorii de migdale și cercetători a condus la crearea unui soi de migdale rezistent la secetă. Această inovație își propune să îmbunătățească gestionarea apei pe termen lung. Prin adoptarea acestor progrese, industria migdalelor de California devine un lider global în sustenabilitatea agriculturii și oferă o soluție promițătoare pentru problema deficitului de apă care afectează fermierii din întreaga lume.
Sănătatea solului și biodiversitatea: adoptarea practicilor agricole regenerative
Menținerea unui sol sănătos este un criteriu important în ceea ce privește sustenabilitatea agriculturii, iar cultivatorii de migdale din California folosesc tehnici prin care să stimuleze fertilitatea naturală a solului și să reducă necesitatea de fertilizatori sau pesticide sintetice. Următoarele practici implementate de cultivatori îmbunătățesc structura solului și îmbogățesc biodiversitatea prin crearea de habitate pentru insectele benefice și viețuitoare sălbatice.
Sănătatea albinelor și protecția polenizatorilor pentru un ecosistem echilibrat
Migdalele depind în mare măsură de albine pentru polenizare. Cultivatorii înțeleg importanța vitală a acestor insecte, motiv pentru care depun eforturi considerabile pentru a proteja stupii. Ei lucrează cu apicultorii pentru a crea un mediu optim pentru albine: încearcă să le asigure o varietate bogată de surse de hrană și să limiteze expunerea la pesticide nocive. Prin participarea la programe de cercetare și educație, fermierii se străduiesc să înțeleagă mai bine cum să protejeze aceste insecte vitale și, în acest fel, contribuie la menținerea unui ecosistem sănătos și echilibrat. Aceste inițiative sunt esențiale pentru a asigura sustenabilitatea producției de migdale și pentru a menține sănătatea mediului înconjurător.
Reducerea deșeurilor și beneficiile aduse mediului: folosește tot ce crește în livadă
Migdalele nutritive pe care le consumăm cresc într-o coajă protejată de un înveliș. Pe lângă faptul că sunt o sursă nutritivă importantă, arborii de migdale oferă beneficii semnificative pentru mediu. Aceștia contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin absorbția și stocarea dioxidului de carbon, un gaz ce are efect de seră. Totodată, produc oxigen și acționează ca un filtru natural. Se elimină astfel poluanții din aer, ceea ce are un impact pozitiv asupra sănătății.
Până în 2025, comunitatea producătorilor de migdale din California și-a propus un obiectiv ambițios: eliminarea totală a deșeurilor din livezi și folosirea fiecărei componente a procesului de producție. Acești arbori produc diverse produse secundare, cum ar fi coaja și învelișul care sunt valorificate pentru reducerea amprentei de carbon a producției de migdale. Cojile sunt folosite ca hrană pentru animale și reduc astfel necesitatea de a crește alte culturi. În acest fel, nu se irosește nimic.
Fermierii sunt în căutarea unor noi utilizări ale migdalelor, cu cercetări promițătoare în domeniul materialelor reciclabile din plastic, al combustibililor, al agriculturii regenerative și multe altele. O abordare inovatoare este reciclarea completă a livezilor, unde arborii de migdale ajunși la sfârșitul ciclului de viață sunt măcinați și întorși în sol. Această practică nu numai că reduce emisiile de gaze cu efect de seră, dar îmbunătățește și sănătatea solului, eficiența utilizării apei și randamentul recoltelor. Toate acestea contribuie la o agricultură mai durabilă și mai eficientă.
Industria migdalelor din California este alcătuită în mare parte din ferme care au aparținut generațiilor vechi ale unei familii, iar 90% sunt conduse de fermieri din a treia sau a patra generație. Deși aproape 70% dintre aceste ferme au suprafețe mai mici de 40 de hectare, dimensiunea nu influențează viziunea lor asupra succesului. Ei pun accentul pe iubirea față de pământ și comunitățile locale. Indiferent de suprafața fermelor, fiecare cultivator de migdale înțelege că dezvoltarea durabilă necesită un angajament deosebit față de mediul înconjurător. Aceștia sunt conștienți de dependența lor față de resursele naturale pentru bunăstarea familiilor și a comunităților din jur, fiind hotărâți să contribuie la protejarea acestora.