a

septembrie 2021

Luna arahidelor americane – cât de multe știi despre aceste snackuri?

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Ce sunt arahidele?

O arahidă este o nucă, nu? Nu chiar. Arahidele sunt încadrate din punct de vedere botanic în categoria legumelor, dar sunt considerate nuci atunci când vorbim despre valoarea nutrițională. Nucile adevărate sunt fructe încastrate într-un perete stratificat care nu se deschide de la sine. Având în vedere că la maturitate nu își desfac coaja, alunele de pădure și castanele aparțin clasei nucilor. După cum probabil ai realizat deja, migdalele și fisticul nu sunt nici ele clasificate ca nuci, ci ca semințe. Arahidele, pe de altă parte, cresc în păstăi și nu se deschid când ajung la maturitate, acestea fiind incluse în categoria legumelor, împreună cu lintea și mazărea.

Care sunt tipurile de arahide și cum se consumă acestea?

Fermier din SUA care produce arahide

În Statele Unite, arahidele au devenit o gustare foarte populară. Fermierii din SUA produc aproximativ 3 milioane de tone de arahide anual pe aproximativ 4 milioane de hectare. Dacă privim mai atent arahidele americane, vom afla că există 4 tipuri: Runners, Virginia, Spaniole și Valencia. În timp ce sortimentul Runners este folosit în mare parte pentru producerea untului de arahide, Virginia este folosit pentru gustări sau produse de arahide în coajă. Având miezul mai mic și mai rotund, arahidele spaniole sunt potrivite atât pentru gustări, cât și în prepararea untului de arahide sau a produselor de cofetărie. Arahidele de Valencia conțin între trei și cinci sâmburi și sunt majoritar folosite pentru coacere sau fierbere.

După cum se poate observa, arahidele americane pot fi consumate în multe feluri. În timp ce untul este cel mai popular produs pe bază de arahide, acestea pot fi regăsite și sub formă de pudră sau transformate în ulei de gătit. Uleiul de arahide este considerat unul dintre uleiurile premium de gătit de către bucătarii din toată lumea datorită gustului subtil și mirosului neutru, punctului de ardere ridicat și grăsimilor mononesaturate. Făina degresată de arahide are un conținut ridicat de proteine, un nivel scăzut de grăsimi și rezistă mult timp. Făina de arahide poate fi folosită în smoothie-uri, shake-uri, pâine și alte preparate.

Ulei de arahide

Uniunea Europeană recunoaște valoarea proteică prin eticheta „sursă de proteine” de pe ambalajul arahidelor. Acestea sunt lipsite de colesterol și conțin mulți nutrienți, vitamine și minerale. Unul dintre multele avantaje ale arahidelor constă în faptul că se pot integra foarte ușor în dietă și se pot depozita pentru o perioadă îndelungată de timp.

Idei de rețete cu arahide americane

Supă de igname, mazăre boabe și arahide

Acum că știi totul despre arahidele americane, este timpul să le aduci în bucătăria ta.

Există multe modalități creative de a savura alunele americane, indiferent dacă vorbim despre un snack crocant sau despre un sandwich delicios cu unt de arahide.

Vrei să te bucuri de avantajele proteice ale alunelor? Gustarea proteică din unt de arahide și năut este ușoară de preparat și îți dă posibilitatea de a introduce arahidele americane într-o gustare delicioasă și sănătoasă.

Rețeta de supă de igname, mazăre boabe și arahide a Claudiei Mesa este un preparat plin de culoare, cu o textură catifelată care se potrivește perfect cu arahidele crocante.

Întrebări frecvente:

Q: De ce iubesc americanii alunele?

A: Valoarea nutritivă și calorică consistentă a alunelor, împreună cu gustul lor dulce și delicios, au făcut ca alunele să devină alegerea perfectă de gustare și mâncare pentru mulți americani. Alunele și untul de arahide conțin 30 de nutrienți și fitonutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa.

Q: Este adevărat că alunele aduc o stare de bine?

A:  Se spune că untul de arahide conține triptofan. Acesta este un aminoacid care ajută organismul să producă mai multă serotonină, un „hormon al fericirii”. Consumul unei cantități mici de unt de arahide ar putea face oamenii să se simtă mai bine instantaneu.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!