noiembrie 2023

Povestea grepfruturilor dulci din Texas

Texas este recunoscut pentru cultivarea celor mai dulci grepfruturi. Fiind al treilea cel mai mare stat producător din SUA, industria de citrice din Texas acoperă aproximativ 11.000 de hectare, dintre care aproximativ 70% este reprezentată doar de pomelo. Află mai multe despre grepfrutul din Texas, numeroasele sale beneficii și ce îl face să fie atât de special în rândurile ce urmează.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Texas este recunoscut pentru cultivarea celor mai dulci grepfruturi. Fiind al treilea cel mai mare stat producător din SUA, industria de citrice din Texas acoperă aproximativ 11.000 de hectare, dintre care aproximativ 70% este reprezentată doar de pomelo. Cultivatorii de grepfrut sunt foarte atenți la calitatea recoltei și folosesc tehnici de irigare precise și condiții de creștere optime. Acest fruct se coace direct în pom și trebuie cules manual, astfel încât să se mențină cea mai bună calitate și cel mai bun gust posibil.

Perfect adaptate la climatul subtropical din sudul Texasului, la solul fertil și vremea însorită, primele plantații de grepfrut au apărut încă de la sfârșitul anilor 1800. Astăzi, aroma dulce și suculentă a fructului din Texas este cunoscută de întreaga lume.

Beneficiile grepfrutului

Consumul regulat de grepfrut poate fi benefic pentru sistemul tău imunitar. Doar jumătate de grepfrut roșu din Texas conține 100% din doza recomandată zilnic de vitamina C! Acesta conține în plus vitamina B, zinc, cupru și fier, care împreună contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.

Este o sursă excelentă de vitamina A, de fibre dietetice și nu conține grăsimi, colesterol și sodiu. De fapt, grepfrutul are o cantitate foarte scăzută atât în ceea ce privește caloriile, cât și când vine vorba despre indicele glicemic, ceea ce îl face să fie un îndulcitor sănătos pentru orice dietă. În plus, combinația de fibre, potasiu, licopen, vitamina C și colină sprijină sănătatea inimii.

Simte diferența

Aroma dulce-acrișoară a grepfrutului din Texas poate fi savurată atât la micul dejun, cât și ca simplă gustare, însă există o mulțime de variante prin care îl poți consuma. Sucul și coaja pot fi folosite pentru a oferi un plus de savoare în dressinguri, marinade și sosuri. De altfel, poți oferi note inedite băuturilor și cocktailurilor tale cu niște suc proaspăt stors, pentru combinații de arome unice.

Grepfrutul proaspăt oferă o tentă uimitoare în salate, sosuri și în multe alte preparate. Această aromă răcoritoare și acrișoară poate fi asezonată cu pește, pui și carne de porc. Adaugă un vârf de sare pentru a intensifica aroma sau combină cu ierburi și condimente, cum ar fi nucșoara, scorțișoara, menta proaspătă sau rozmarinul. Texas Red Grepfrut este cunoscut în special drept aroma care evidențiază spiritul Texasului!

Crescut în mod delicios

Principalele soiuri de grepfrut din Texas sunt: Rio Star, Winter Sweetz, Henderson, Ray și Rio Red. Toate acestea s-au descoperit în Texas și au pulpa roșie, fără semințe și culoare diferită a cojii.

Grepfrutul Rio Star este o combinație dintre 2 cele mai roșii soiuri – Rio Red și Star Ruby. Ele au coaja roșie, iar în interior culoarea este de 7-10 ori mai intensă decât cea a lui Ruby Red.

Ruby Sweet include celebrii Ruby Red, Henderson și Ray. Coaja acestora e netedă, galbenă cu o ușoară nuanță roșiatică, iar pe interior este de 3-5 ori mai roșie decât Ruby Red.

Grepfruturile Flame sunt roșii, dar nu au o culoare foarte intensă, cu gustul dulce și delicios al Ruby-Sweet și Rio Star. Soiul este disponibil doar în această perioadă a anului, din octombrie până în mai.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!