ianuarie 2022

Texas Rio Red: soiul de grepfrut care îți face iernile mai dulci

Grepfrutul Texas Rio Red este un produs de top al cultivatorilor de citrice Lone Star. Fără îndoială, citricele au fost din ce în ce mai căutate în ultimul an prin prisma cererii crescute de alimente bogate în vitamina C în rândul consumatorilor.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

T.J. Flowers, Vicepreședintele Lone Star (Operations & Sales), susține că „Texas este cunoscut pentru producția unuia dintre cele mai dulci soiuri de grepfrut – Texas Rio Red. Când oamenii își doresc un grepfrut colorat, cu gust mai dulce, cel mai probabil caută soiul Texas Rio Red.”

Secretul grepfruturilor dulci

Ce face grepfrutul Texas Rio Red așa special și dulce comparativ cu alte soiuri? Răspunsul se află în spatele soarelui de vară din Valea Rio Grande. Situată în vârful cel mai sudic al statului Texas, zona este cunoscută pentru climatul său cald, umed și tropical – exact tipul de mediu în care grepfruturile se dezvoltă și cresc incredibil de dulci și suculente. Solul bogat și sănătos al regiunii oferă mediul perfect pentru ca pomii de grepfrut să crească puternici și sănătoși.

Spre deosebire de alte soiuri de grepfrut din SUA, vândute în principal în timpul verii, Rio Red continuă să se scalde în soarele Texasului până iarna. Aici intervine diferența de dulceață. Crescând în lunile de primăvară și vară, iar apoi atingând apogeul coacerii (și aroma) în timpul iernii, grepfrutul Rio Red dispune de condițiile perfecte care îi permit să fie mai dulce decât ceea ce se găsește în alte state.

O altă perspectivă asupra frumuseții fructului

Există tendința de a crede că anumite fructe trebuie să fie complet rotunde, dar alegerea unui grepfrut perfect circular poate fi o mare greșeală. Un fruct copt ar trebui să fie de fapt oval, cu vârful și baza ușor aplatizate.

O formă puțin ciudată a fructului, petele sau chiar câteva denivelări pot indica un gust mai dulce decât te-ai putea aștepta.

Sucul de grepfrut ajunge în Europa

Potrivit raportului „Piața globală a sucului de grepfrut și impactul COVID-19 pe termen mediu”, în majoritatea țărilor europene sucul de grepfrut este a patra aromă preferată. Acesta poate fi de asemenea combinat cu alte sucuri pline de multivitamine.

Din raport reiese și faptul că majoritatea europenilor preferă să bea suc preparat dintr-un anumit tip de fructe. Grepfrutul Rio Red pare a fi candidatul ideal, atrăgând atenția prin culoarea sa vibrantă, roșie și dulceața naturală.

Pe lângă aroma intensă, conținutul nutritiv este un motiv suficient de convingător pentru a consuma suc de grepfrut. Unul dintre beneficiile cheie ale grepfrutului Rio Red este aportul de vitamina C. O jumătate de grepfrut conține aproape 40mg vitamina C, reprezentând aproape două treimi din valoarea zilnică recomandată, calculată de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Grepfruturile sunt, de asemenea, pline de licopină, bine-cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. De fapt, licopina este cea care dă grepfrutului din Texas culoarea roșie, fructul fiind extrem de bogat și în antioxidanți.

În plus, aproape 30% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A, cunoscută și pentru proprietățile sale antioxidante, poate fi găsită în fiecare jumătate de grepfrut Rio Red. Vitamina A este cheia pentru menținerea vederii normale și joacă totodată un rol important în ceea ce privește sistemul reproducător și imunitar. De asemenea, fructul ajută la menținerea sănătății inimii, rinichilor, plămânilor și altor organe.

Ești importator, reprezinți o întreprindere și te afli în căutarea grepfrutului Texas Rio Red sau a sucului din acest fruct în Europa? Poți lua legătura cu Phaff Export Marketing, consultantul de piață al Departamentului de Agricultură din Texas.

Caută la raionul de fructe și legume produsele preferate cu țara de origine SUA.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!