septembrie 2022

DelicioUS! Camp: o tabără culinară, 9 cercetași faimoși și zeci de rețete cu arome americane

După mai bine de un an de la ultima poveste culinară scrisă pe Valea Avrigului, săptămâna trecută ne-am întors la Anna Charisma Chalet pentru tabăra culinară ce își propune în fiecare an să ne aducă la granița gastronomică dintre România și SUA. De această dată 9 exploratori culinari curioși să descopere tainele bucătăriei americane au pornit alături de noi în expediție, turul fiind ghidat de doi specialiști într-ale mâncării și băuturii de peste ocean. Și pentru că ne-am dorit să punem la păstrat cele mai savuroase amintiri din DelicioUS! Camp, lăsăm în rândurile ce urmează jurnalul nostru de călătorie. Practic, dovada că am luat cu noi în bagajul de întoarcere o bună parte dintre secretele gastronomiei americane și că suntem gata să le împărtășim cu fiecare dintre voi. Căci odată ce ai prins gustul…nu te mai poți opri!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

#Ziua1: Urmează destinația DelicioUS! Camp, tărâmul gustului american

Cei 9 cercetași faimoși au pornit către Valea Avrigului din diverse zone ale țării: Hayatteria, Miss Wellington, Pandemideea, Cristina Andrei, Mihaela Negrescu, Miruna Lică, Teo’s Kitchen, Corina Ureche și Adela Moldovan. Astfel, prima zi de tabără a fost dedicată unui drum lung, cu peisaje ce îți taie respirația, pe parcursul căruia pofta de a descoperi adevăratul gust al Americii devenea din ce în ce mai mare. La căsuța ruptă din povești, ascunsă în mijlocul pădurii, ne-am făcut apariția abia după-amiază.

Bucuria revederii oamenilor dragi de care ne leagă aceeași pasiune pentru #GustDelicioUS și a locului minunat în care aveam să ne petrecem următoarele 4 zile a acaparat întreaga seară. Și cum bucuria nu e completă fără ceva bun în farfurie, cei de la Anna Charisma Chalet au avut grijă să ne întâmpine cu un teasing savuros pentru ceea ce avea să se întâmple pe parcursul săptămânii.

În prima seară de tabără culinară cei 9 food bloggeri și-au încărcat bateriile gastronomice pentru a prelua în următoarele zile frâiele bucătăriei de peste ocean. Pe fundal de râsete, povești și voie bună, personajele principale au fost împărțite în 3 echipe cu atribuții clare. Ce a urmat e o istorie delicioasă pe care am consemnat-o la fiecare pas cu băuturi americane pe măsură.

#Ziua2: Hayatteria, Miss Wellington și Pandemideea deschid larg ușa gastronomiei americane și asistăm în tabără la un first date cu vita SUA

Bucătăria a fost deschisă dis de dimineață de Hayatteria, Miss Wellington și Pandemideea, înarmate cu ustensilele necesare pentru a prepara primul brunch al întâlnirii. Prietenele DelicioUS! au propus un meniu cu 5 ingrediente americane vedetă: carne de vită SUA, cartofi dulci, somon de Alaska, nuci pecan sau sosuri Tabasco. Câteva ore mai târziu, responsabilele cu startul festinului au acaparat masa de pe malul râului cu Steak toasts cu vită SUA, Loaded sweet potatoes fries, Bagel cu somon afumat sau Rulouri cu scorțișoară și nuci pecan caramelizate – preparate ce au adus savoarea Americii în farfuria fiecărui cercetaș. Și pentru că nu puteam să dăm startul taberei culinare fără să avem parte de o premieră, am degustat și o serie de cocktailuri cu Jack Daniel’s, adică Jack Apple spritz, pentru că Jack Apple tocmai a ajuns pe rafturile din România.

Seara ne-a prins în mijlocul pădurii, în compania lui Chef Nicolae Lică, Executive Chef la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, maestru al US beef și singurul bucătar din România cu pregătire direct în State, care ne-a introdus în misterele cărnii de vită americane. Am vorbit despre procesele de producție, diferențele dintre cut-uri și modalitățile de preparare. Iar partea cea mai delicioasă a fost că nu ne-am rezumat doar la teorie, iar Chef Lică a pus pe masă cel mai bun steak de vită încercat până acum, atât din porționări principale, cât și secundare.

Totuși, ce ar fi o astfel de cină în pădure fără clinchetul paharelor de vin ca sunet de fundal? Silvia Palască de la Winelife.style, master mind-ul din spatele asocierilor de vin american cu rețetele de pe site, ne-a fost alături și în această călătorie! Silvia știe cel mai bine că vita americană din farfurie cere necontenit un vin roșu SUA, așa că a venit pregătită cu o selecție de sticle de la prietenii Vinimondo și Smart Drinks. Ne-am bucurat astfel de poveștile fără sfârșit ale Estates South Ridge Syrah (2019), Seven Oaks Cabernet Sauvignon (2018), The Federalist Dueling Pistols (2016), Hanna Cabernet Sauvignon (2019) sau Episode Napa Valley (2013). Definiția unei seri perfecte e de cele mai multe ori subiectivă, dar de această dată am fost cu toții de acord!

#Ziua3: Cristina Andrei, Mihaela Negrescu și Miruna Lica preiau ștafeta brunch-ului și asistăm la un love at first sight cu somonul de Alaska

Primul meniu din această zi a avut arome de Plăcintă picantă cu carne de vită SUA, Salată cu varză kale și nuci pecan prăjite, Rondele de cartof dulce cu ricotta și Banana bread cu nuci pecan. Cristina Andrei, Mihaela Negrescu și Miruna Lica au făcut o treabă excelentă cu ingredientele de origine americană și au ales să completeze dezmățul culinar cu un cocktail Lucky no. 7, pe bază de whiskey Jack Daniel’s.

La cină ne-am lăsat din nou pe mâna lui Chef Nicolae Lică, iar ce a urmat a fost un spectacol gastronomic de zile mari, unde vedetă a fost somonul de Alaska și codul negru. Nu mai puțin de 10 preparate cu pește ne-au bucurat papilele gustative, aflând în același timp curiozități despre Alaska și tips and tricks pentru prepararea somonului.

Iar dacă în a doua seară am aflat secretele vinurilor roșii de origine SUA, de această dată era păcat să nu facem cunoștință cu câteva sticle de alb american precum Hideaway Creek (2019), Chimney Rock (2014), Rutherford Hill (2015) sau Riverstone Chardonnay (2019).

#Ziua4: Clujul ia cu asalt bucătăria americană în frunte cu Teo’s Kitchen, Corina Ureche și Adela Moldovan, iar tabăra se încheie cu mult așteptata seară de burgeri

Ce se întâmplă când lași echipa de la Cluj să prepare ultimul brunch din tabăra de cooking? Ceva delicios, vă spunem noi! Teo’s Kitchen, Corina Ureche și Adela Moldovan ne-au răsfățat cu Pistachiomolé, Pizzete cu somon afumat de Alaska, Panini cu pui și merișoare SUA sau Cookies cu nuci pecan. Iar surpriza din pahare a fost o combinație de Jack Daniel’s Honey și bere cu ghimbir. Senzație!

Pentru că nu puteam pleca din tabăra DelicioUS! fără să ne mândrim cu un preparat emblematic, ultima seară a fost despre burgerii americani de la Best Meat. La final am convenit că merităm cu toții o bere craft americană de la Berero Store. Sau poate mai multe! Cine mai stă să numere într-o tabără așa savuroasă?

#Ziua5: Luăm cu noi în bagaj gustul Americii autentice

Pare că momentele frumoase se termină repede, însă ne dorim să le prelungim la infinit! Tocmai de aceea luăm cu noi în bagaj amintiri cu gust bun și informații prețioase care ne vor ajuta să călătorim până în America cât ai zice pește…de Alaska!

Vrei să simți și tu atmosfera DelicioUS! Camp? O super colecție de imagini te așteaptă în secțiunea highlights de pe Instagram, iar pe site poți descoperi rețetele pregătite în zilele de tabără. Cât despre ingredientele 100% americane care au făcut posibilă călătoria, toate te așteaptă în supermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!