Sezonul citricelor: deliciile culinare benefice sistemului tău imunitar
Zilele friguroase vin la pachet cu o explozie de arome acrisoare, de citrice! Fă un...
Citește mai multiulie 2024
Un ghid practic semnat de Adam Dulye, Executive Chef la Brewers Association, o organizație non-profit dedicată micilor berari independenți din Statele Unite, care va aduce un plus îmbrumat zilelor caniculare de vară. Dulye este unul dintre cei mai de seamă experți internaționali atunci când vine vorba despre pairing-urile dintre bere și feluri de mâncare. În acest articol el îți va dezvălui cum să creezi combinații delicioase fără să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neRândurile ce urmează te vor ajuta să înțelegi cum să asociezi berea artizanală americană cu mâncăruri ușor de pregătit și, în același timp, să te bucuri de câteva senzații super gustoase. Brânza, mezelurile și ciocolata sunt câteva dintre ingredientele cel mai des întâlnite și folosite în compania berii artizanale americane. Iată de ce:
Scoate brânza din frigider și las-o să se încălzească puțin până când ajunge la temperatura camerei. În funcție de tipul berii, aceasta trebuie menținută la temperatura corectă.
Berile artizanale delicate, mai light, se potrivesc adesea cu brânzeturi mai tinere sau ușoare, în timp ce berea cu o aromă mai intensă merge mai bine cu brânzeturi mature. Același lucru este valabil și pentru mezeluri.
De exemplu, o bere artizanală cu gust intens de malț se potrivește cu o brânză puternic aromată sau o bere cu hamei, amară, pentru că îndepărtează conținutul ridicat de grăsime din brânză.
Bânza sărată se potrivește cu o bere care are aromă predominantă de hamei. Termenul de „charcuterie” se referă la carnea afumată, conservată sau gătită. De cele mai multe ori acest proces implică sărarea și uscarea la aer a cărnii, iar acest lucru afectează modul în care acestea reacționează în raport cu berea.
Nucile, fructele uscate sau cele proaspete, mierea și produsele murate sunt alimente care se completează perfect cu berea artizanală și brânza.
Pentru un pairing echilibrat, ia în calcul următorul calcul: 25g de brânză la 100ml de bere.
Tipul de brânză | Descriere | Bere |
Brânză moale | Mascarpone, ricotta, mozzarella, brânza de capră etc. se potrivesc de minune cu notele delicate ale berii fără a copleși gustul. | Bere din grâu, bere de tip Lambic |
Brânză semi-moale | Fontina, Provolone, Cambozola, Reblochon și multe altele sunt apreciate datorită nivelului ridicat de carbonatare. Brânza sărată, cum ar fi Feta, are nevoie de un lichid răcoritor și revigorant care să combată gustul uscat. | Kolsch, Pilsner, Pale Ale |
Brânză tare | Pecorino Toscano, Asiago, Parmigiano Reggiano etc. completează aromele intense ale unei beri brune, care oferă o senzație cremoasă. | Brown Ale, Imperial Stout, Bock |
Brânză cu mucegai | Brânzeturile cu arome puternice, precum Gorgonzola, Roquefort, Danish Blue etc. pot fi echilibrate cu beri mai îndrăznețe. | IPA sau Imperial IPA, Barleywine |
Brânză cu crustă naturală | Tommino, Brie, Camembert etc. – au o bază cremoasă, bogată care poate fi revigorată cu o bere blondă, golden sau pale. | Golden/Blonde Ale, Pale Ale |
Brânză cu crustă spălată | Vacherin, Taleggio, Port Salut etc. Berile evidențiază nota delicată și dulce a brânzeturilor și îndepărtează intensitatea crustei. | Belgian Style Ale |
Tipul mezelurilor | Descriere | Bere |
Șuncă de Parma (carne de porc) | Un tip de șuncă din regiunea Emilia-Romagna din Italia, renumită pentru gustul său. | Pilsner, Doppelbock, Saison |
Bresaola (vită) | Felii subțiri de carne de vită de culoare roșiatică, unal dintre cele mai slabe tipuri de carne conservată. | Brown Ale |
Speck (porc) | Mezel afumat și conservat, cu o textură mai moale și mai fermă decât prosciutto. | Smoked Beer, American Pale Ale |
Saucisson Sec (porc) | Un salam uscat în stil francez, care are o aromă bogată. | Robust Porter |
Chorizo (porc) | Cârnat cu o culoare roșie intensă datorită adaosului de paprika afumată. | Bere afumată, Pilsner |
Mortadella (porc) | Cârnat fiert făcut din carne de porc tocată, garnisit cu fistic și bucăți mici de grăsime ce oferă un gust complementar. | Belgian-style Trappist Ale |
Salami Piccante (porc) | Poate fi ușor picant sau chiar foarte picant, fiind condimentat cu paprika și ardei iute, cunoscut sub numele de pepperoni. | Imperial IPA |
Pate | De obicei este preparat din ficat de porc, rață sau găină. | Stout |
Textură cremoasă, fără pudră de cacao, de obicei conține 20% unt de cacao, zahăr și 14% lapte praf. Se potrivește cu:berea din grâu simplă sau cu fructe, Brown Ale, Sweet Stout.
De obicei conține între 35-45% pudră de cacao. Se asociază bine cu: American Pale Ale, Brown Ale, Amber Ale.
Conține cel puțin 35% pudră de cacao, dar ajunge și până la peste 70%. Se completează perfect cu Robust Porter, Imperial Stout, Dubbel, beri de tip Lambic.
Poți pune pe lista de „must try” și berile cu ingrediente speciale cum ar fi cafeaua, cacaua sau untul de arahide, care oferă numeroase variante pe care le poți degusta împreună cu ciocolata.
Brewers Association este o organizație non-profit dedicată berăriilor americane mici și independente, berilor lor și comunității de pasionați de bere. BA reprezintă peste 5.500 de berării din Statele Unite. Sigiliul de berar independent și artizanal al BA este un simbol adoptat pe scară largă care diferențiază berile produse de producătorii mici și independenți de bere artizanală.
Găsești berile americane artizanale la partenerii noștri Berero Store, Beer Academy, La 100 de beri și Alt Market.