Vita Americană – un preparat american emblematic
Turmele de vite trăiesc pe pășunile bogate ale sutelor de mici ferme de familie răspândite...
Citește mai multMay 2022
Zilele toride de vară anunță începutul sezonului de grătar. Încingerea cărbunilor nu este doar despre prepararea mâncării, ci despre comunitate, tradiție și confort. Următoarele rețete au fost concepute în diferite părți ale Statelor Unite și sunt potrivite mai multor ocazii, indiferent dacă vorbim despre o reuniune de familie sau o ieșire la iarbă verde cu prietenii. Încinge grătarul și bucură-te de timpul petrecut alături de cei dragi!
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-nePână la urmă, cum altcumva să profiți de vremea frumoasă dacă nu la un BBQ cu prietenii? Totuși, poate vara asta e momentul să dai un twist preparatelor de pe grătar și să încerci câteva dintre opțiunile de mai jos. Sunt gustoase și ușor de preparat, așa că ai toate șansele să fii desemnat chef într-ale grătarului!
Clasicele preparate la grătar pot fi reinterpretate ușor cu pește și fructe de mare. Fie că vorbim despre un pește întreg – precum somonul de Alaska sau bibanul de mare – sau un file delicat, cu siguranță ai de unde alege! Înainte să te pui pe treabă, îți împărtășim un sfat prețios: în cazul în care prepari un pește întreg, taie-l transversal (astfel încât să obții medalioane de pește), pentru a preveni lipirea pe grătar.
Nu știi de unde să începi? Încearcă acest file de cod Alaska cu legume rădăcinoase coapte, un deliciu rapid și ușor de preparat.
Dacă preferi fileul de pește, îți recomandăm să-l înfășori în folie de aluminiu, astfel își va păstra forma intactă. Poți adăuga în folie verdețuri și legume proaspete pentru a-i menține frăgezimea și suculența.
Plin de savoare, somonul sălbatic la grill cu sos BBQ de casă este un preparat ce va impresiona cu siguranță. Sosul poate fi păstrat până la două luni și nu e potrivit doar pentru pește, ci și pentru legume precum ardei, dovlecei, ciuperci și roșii. Folosește-l cu fiecare ocazie în care vă strângeți în jurul grătarului!
Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Legumele la grill nu sunt doar o alternativă vegetariană pentru carne, ci și o oportunitate de a-ți lua doza zilnică de vitamine. Ardeiul gras rumenit pe grill, porumbul copt sau frigăruile sunt dovada că legumele își merită locul pe grătar. Practic, poți combina preparatele BBQ preferate cu câteva opțiuni veggie gătite în același stil!
Îți propunem să încerci un favorit al tuturor timpurilor: stir-fry de cartofi dulci cu piept de pui. Rețeta conține felii de cartof dulce, dovlecel, vânătă și ceapă roșie – toate pe aceeași frigăruie. Iar dacă vrei să renunți la ulei, le poți pune direct pe grătar.
Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.
Știai că SUA reprezintă unul dintre cei mai mari producători de alimente din lume? Potrivit USA Poultry & Egg Export Council, puiul este cea mai populară carne în rândul consumatorilor. Unul dintre principalele motive ar fi nivelul său scăzut de calorii, dar ridicat de proteine. Puiul conține puține grăsimi saturate și colesterol în comparație cu alte cărnuri și este bogat în vitaminele A și E.
Carnea de pui este ușor de preparat, însă sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când o gătești pe grătar. Fiind foarte macră, poate deveni prea uscată odată ce este gătită. În cazul pulpelor sau aripilor de pui, forma lor poate împiedica așezarea uniformă a cărnii pe grătar, urmând să fie prea arsă pe exterior, dar negătită în interior. Sfatul nostru: lasă carnea la marinat!
O specialitate în Statele Unite este găina Cornish. A fost adusă în State din regiunea Cornwall a Angliei, iar specia a fost ulterior încrucișată cu găina Plymouth Rock. Puiul este mai mic ca mărime și nu poți da greș când îl prepari! Rețeta este foarte gustoasă și pe alocuri sofisticată, ideală pentru o cină cu prietenii. În loc să fie gătită într-o tigaie, recomandăm folosirea unui grătar închis, astfel obținându-se cel mai bun rezultat.
Prepararea cărnii de vită la grătar este ceva mai complexă. Diferitele bucăți de carne necesită metode speciale de preparare la grătar. Când gătești vită la grătar este ideal să alegi o carne de bună calitate, nu foarte macră, dar ușor marmorată. Mușchiul, rump stake-ul sau antricotul sunt opțiuni potrivite.
Friptura T-bone este o delicatesă numai bună pentru ocazii speciale. Această carne nobilă combină aroma puternică a vitei cu frăgezimea mușchiului, pe un os în formă de T. Cu un mix simplu de condimente pe bază de pudră de chili, usturoi și zahăr brun, acest T-Bone Steak la grătar te va face să îți dorești a doua porție!
Chiflă, chiftea și mult sos. Un tânăr american de 16 ani a creat un trend culinar global atunci când a adăugat o felie de cașcaval peste hamburgerul preparat în restaurantul tatălui său, fiind cel care a inventat popularul cheeseburger. Nu există reguli atunci când vine vorba despre prepararea cheeseburger-ului ideal. Cu toate acestea, clasicul burger în stil american este preparat din carne tocată de vită. Aceasta ar trebui să aibă un conținut mai ridicat de grăsimi pentru a se obține un burger suculent și consistent. Inspiră-te din această rețetă de cheeseburger clasic de vită! Aruncă un ochi peste video-ul de mai jos ca să vezi cum se prepară în doar câțiva pași simpli.
Desigur, vita poate fi savurată și într-o salată, așa cum se întâmplă și în cazul celei cu steak de vită și cireșe uscate. Rețeta pune în valoare frăgezimea vrăbioarei pe un pat de salată proaspătă, acoperită cu cireșe, brânză cu mucegai și nuci de California.
Condimentele bine alese sau marinadele scot la iveală un gust deosebit al cărnii. Dacă ești în căutarea unui mix de condimente pentru friptură sau burger, atunci încearcă acest amestec de condimente Ranch Rub preparat din boia dulce și cimbru uscat. Mai avem o recomandare: s-ar putea ca mixul de condimente pentru cowboy steak să devină preferatul tău!
Să nu uităm de marinade și sosuri! O rețetă simplă, dar extrem de savuroasă, este marinada & sosul cowboy barbeque. Cu doar șase ingrediente la îndemâna oricui, sosul este foarte ușor de preparat.
Nu ne rămâne decât să îți spunem poftă bună!
Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.