Codul: O delicatesă culinară cu beneficii pentru sănătate
Hai să faci cunoștință cu un tip de pește care nu doar că îți va...
Citește mai multOctober 2021
Ce se întâmplă când mai multe culturi gastronomice se întâlnesc? Fusion în bucătărie! Atunci când diferite tradiții culinare, tehnici de gătit, arome și ingrediente din toată lumea se întâlnesc, apar rețete unice și inovatoare. Citește mai departe pentru a descoperi trei rețete fusion inspirate dintr-un mix de produse americane și preparate internaționale.
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neCând vine vorba despre gustări potrivite pentru petreceri, un guacamole nu ar trebui să lipsească. Acest fel de mâncare mexican este preparat de obicei din avocado, roșii tocate, ceapă, condimente și puțin lime. Devenind din ce în ce mai populară pe tot globul, rețeta de guacamole s-a adaptat diferitelor gusturi, integrând ingrediente locale.
Bucătarul american Robert del Grande a reinterpretat această rețetă adăugând fisticul SUA. Delicioase și plăcute ca aspect, aceste nuci verzi oferă o nouă textură și aromă preparatului reinterpretat ce poartă denumirea de pistachiomolé.
Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.
Cel mai mare răsfăț pentru iubitorii de homar este homarul Maine cu aroma sa dulce, gustul incredibil de gustos și textura fragedă. Fiind regiunea cu cea mai mare producție de homari din lume, Maine este faimoasă pentru această delicatesă prinsă din apele sale reci și limpezi. Bine-cunoscut ca fiind un preparat specific cinelor extravagante, homarul poate fi servit și sub forma unui sandwich denumit Lobster Roll.
Deși există nenumărate reintepretări ale acestei specialități din Noua Anglie, bagheta cu homar în stil Bánh Mi oferă sandwich-ului un plus de savoare și culoare prin introducerea morcovilor, ridichilor, ardeilor chili și pătrunjelului proaspăt. Bánh Mi, un sandwich popular în Vietnam, este deja o fuziune între gastronomia vietnameză și cea franceză, această nouă interpretare transformându-l într-un un mix de trei culturi gastronomice. Data viitoare când prepari un homar, nu uita să dai o șansă acestui sandwich inspirat din bucătăria celor trei culturi.
Găsiți fructele de mare SUA online, la partenerii noștri – Groenlanda, Alfredo Seafood, De Silva și Ocean Fish – sau în hypermarketurile din România.
Acest preparat devine din ce în ce mai popular și este o fuziune între gastronomia tradițională a nativilor hawaieni și asiatici. Originar din Hawaii, un poke bowl tradițional conține legume tocate și pește crud, toate acestea adăugate pe un pat de orez. Pentru a oferi mai multă aromă, preparatul este asezonat cu ingrediente precum sosul de soia, de susan sau alte condimente japoneze.
Această reinterpretare înlocuiește peștele crud din rețeta originală cu vita SUA! Poke bowl-ul de vită propune servirea fripturii la grătar într-un mod inedit! Mixul de ingrediente proaspete precum salatele, feliile de avocado, ridichile, edamamele și castraveții, împreună cu vita marinată în shichimi togarashi te vor impresiona!
Întrebări frecvente:
Q: Care este cea mai bună metodă de preparare a homarului?
Prepararea homarilor la aburi este modalitatea preferată de gătire, din câteva motive. Acest lucru se întâmplă deoarece este mai puțin probabil să gătești homarii în exces atunci când îi gătești la abur, întregul timp de gătire este mai scurt, iar procesul de gătit și scoaterea homarilor din oală sunt mult mai ușoare.
Q: De ce iubesc oamenii poke bowl-ul de vită?
Majoritatea poke bowl-urilor sunt făcute cu pește proaspăt capturat, ceea ce este un aspect important pentru mulți consumatori când vine vorba de fructe de mare. În plus, aceste boluri includ adesea o varietate de fructe și legume drept toppinguri, care nu sunt doar delicioase, ci oferă și o sursă importantă de vitamine și minerale.
Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.