februarie 2024

Ingredientele SUA iau cu asalt bucătăriile internaționale: 3 rețete cu un twist american

Atunci când îmbini culturi diferite, te așteaptă delicii, mai ales în ceea ce privește mâncarea. Bucătăria fusion este un trend în continuă dezvoltare în peisajul culinar. Aducerea laolaltă a diferitelor bucătării și stiluri de gătit creează posibilități gastronomice noi și fascinante, care te vor surprinde și-ți vor încânta apetitul. Descoperă 3 rețete unice și distractive în rândurile ce urmează.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Jambalaya cu creveți

Bucătăria Cajun este o opțiune confortabilă pentru gurmanzi. Jambalaya cu creveți se gătește foarte ușor. O să îndrăgești cu siguranță aromele creole datorită acestui fel de mâncare ce stă la baza bucătăriei Cajun! Este renumită pentru notele sale intense și picante. S-a dezvoltat în sudul Statelor Unite și este cunoscută pentru că în esență reflectă un trecut profund. Cajunii se mai numesc și acadieni, aceștia fiind descendenții imigranților francezi din Acadia, Canada. Inițial, s-au stabilit în Canada, dar au fost exilați de britanici în 1785 și s-au mutat în Louisiana. În mediul rural, cajunii trăiau de pe urma pământului. S-au împrietenit astfel cu americanii nativi, dar și cu spaniolii și germanii din acea regiune, fapt care a contribuit la formarea bucătăriei Cajun. Influențele afro-americane au jucat un rol important în transformarea bucătăriei din ziua de azi. Multe dintre preparate sunt de fapt tocănițe piperate, cum ar fi jambalaya, aceasta fiind derivată din paella, supa cremă inspirată din mâncărurile germane sau gomboți, inspirați din bucătăria africană. Împreună transformă gătitul într-o propunere unică și fascinantă, la fel ca istoria sa.

În ultimii ani, rețetele Cajun au revenit puțin în vogă, devenind pe urmă populare în restaurantele cu fructe de mare, fiind privite ca o variantă sănătoasă cu aromă bogată și ingrediente delicioase. Jambalaya cu creveți, concepută de Jamie de la Dishing Out Health, este un preparat clasic din orez cu bob lung cultivat în SUA, creveți și o varietate de condimente. Această rețetă savuroasă se prepară în doar 45 de minute și e mâncarea perfectă pe care o poți consuma în porții mari alături de o companie plăcută. Nu îți face griji, pentru că poți să o pui la congelator și să o savurezi următoarea dată!

Bao asiatic cu brisket de vită

Aceste chifle fierte sunt umplute cu brisket de vită, salată de varză crudă și ceapă verde, devenind astfel o gustare perfectă sau un prânz simplu. La prima vedere vei descoperi că preparatul combină două bucătării diferite. Brisket-ul a fost introdus în Statele Unite la sfârșitul secolului al XIX-lea, când mulți evrei ashkenazi au emigrat în Texas și au adus cu ei principii din bucătăria lor. Brisketul este carnea de vită provenită dintr-o tăietură de la nivelul pieptului vitelor și reprezintă una dintre cele 9 tăieturi originale ale cărnii de vită. Cu toate acestea, definiția acestei tăieturi variază în întreaga lume.

Se presupune că aluatul fiert, cunoscut sub numele de Bao, își are originea încă din perioada celor Trei Regate din China în secolul al treilea. Deși nu se știe care este creatorul primului Bao, se presupune că a fost promovat de Zhuge Liang, strateg militar legendar. Astăzi, chiflele Bao se găsesc peste tot în lume. În Statele Unite, Bao a căpătat amploare, iar restaurantele chinezești au dobândit popularitate datorită acestora.

Asian Brisket Bao combină două feluri de mâncare unice și creează o rețetă apetisantă și aromată. Ca preparatul tău să fie mai gustos, toarnă un pahar de Merlot american de California. Acest pairing de vin este recomandat nu doar datorită gustului, ci și pentru că intensifică aromele pieptului și ale chiflelor Bao.

Crochete de vită SUA

O combinație minunată între bucătăria spaniolă și cea coreeană alături de aroma delicioasă a cărnii de vită americane. Bucătarul spaniol José Miranda Morillo, care are o slăbiciune pentru toate variantele de crochete din Madrid, împreună cu partenerul său de afaceri, Bini – originar din Coreea – au realizat această rețetă unică de goroke (denumire în coreeană pentru crochete).

Crochetele se găsesc peste tot în lume și aproape fiecare cultură are propria ei rețetă. În secolul al XIX-lea, crochetele au ajuns din Franța în Spania. În timp ce francezii preparau crochetele cu cartofi, spaniolii foloseau bechamel, un sos bogat și cremos făcut din unt, făină și lapte. Apoi, în 1887, acestea au fost aduse în Japonia și au căpătat astfel popularitate și în Coreea. Astăzi, Goroke poate fi găsit în aproape toate supermarketurile și magazinele din Coreea, fiind apreciat atât pentru gustul său, cât și pentru costul redus. Această rețetă unică conține maioneză cu oțet din flori de arpagic, care conferă o consistență cremoasă, sos de soia și ardei iuți jalapeńo afumați. Gemul din bere artizanală din SUA oferă note ușoare de malț și completează perfect gustul cărnii de vită americane și textura crocantă a goroke-ului prăjit. După cum poți observa, această rețetă combină ce e mai bun din ambele țări.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!