octombrie 2024

Delicii de toamnă: Pumpkin Spice și totul va fi nice

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Știi că se apropie sezonul de toamnă atunci când temperaturile scad treptat și zilele devin tot mai scurte, iar dorința de a pregăti preparate reconfortante crește. Intră în atmosfera de sezon cu aceste rețete care pur și simplu aduc mai aproape de tine mirosul de dovleac și ingredientele specifice acestui sezon.

Chiar dacă e greu să te desparți de fructele suculente ale verii, toamna vine cu farmecul ei aparte și aduce culori calde și plăcute. Dovleci, rodii, merișoare, nuci și multe altele – acest sezon îți oferă o gamă bogată de ingrediente pe care vei dori să le folosești în bucătărie și în rețetele tale! Mai jos vei găsi câteva dintre preparatele noastre preferate, menite să-ți încânte papilele gustative și să te introducă în atmosfera specială a acestui anotimp.

Salată de toamnă cu merișoare

Această salată conține toate bunătățile pe care le oferă toamna. Este preparată cu verdețuri proaspete și bucăți fragede de dovleac. Preparatul colorat este apoi completat cu merișoare uscate SUA, ușor acrișoare, și cu câteva nuci pecan crocante.

Asezonată cu un dressing de tarhon, această salată plină de arome este ideală fie ca garnitură, fie ca fel principal. Nu ezita să adaugi și alte ingrediente de sezon ca să te bucuri cu adevărat de aromele tomnatice.

Cidru de mere condimentat

Acest cidru de mere făcut în casă cu mere proaspete din Washington e foarte ușor de preparat, iar condimentele speciale îmbie întreaga casă în arome delicioase. Este pur și simplu o încântare pentru papilele gustative.

Această băutură este preparată din mere dulci și ușor acrișoare, portocale suculente și scorțișoară. Iar partea cea mai bună e că din această rețetă obții atât cidru de mere, cât și sos de mere!

Supă cu orez sălbatic: pentru multicooker

Această rețetă de supă sățioasă și sănătoasă este preparată cu orez sălbatic SUA și se poate găti instant cu ajutorul unui multicooker! Plină de legume proaspete și un strop de parmezan proaspăt ras, această supă cremoasă și reconfortantă este masa ideală pentru acele seri cozy de toamnă, fiind totodată extrem de ușor de recreat.

Risotto la cuptor cu dovleac, gorgonzola și prune de California

Ești în căutarea unei rețete cremoase cu risotto, care să se potrivească cu prunele de California? Aceste fructe se îmbină perfect cu brânza și dovleacul din acest risotto, iar în același timp intensifică aromele celorlalte ingrediente. Cu siguranță îți va satisface papilele gustative și vei rămâne cu o porție și pentru următoarea zi!

Plăcintă texană cu nuci pecan

Plăcinta cu nuci pecan este una dintre rețetele tradiționale din Statele Unite, cu precădere din statele sudice ale țării. Deși se servește de Ziua Recunoștinței, această rețetă este excelentă pe tot parcursul sezonului de toamnă, mai ales că nucile pecan apar chiar în această perioadă. Rețeta crocantă și dulce, propusă de Departamentul de Agricultură din Texas, este preparată dintr-un aluat fraged umplut cu jumătăți gustoase de nuci pecan, împreună cu ouă, unt și sirop de porumb. O poți servi în compania unei cupe generoase de înghețată.

Plăcintă picantă cu carne de vită SUA

Această plăcintă cu carne de vită se diferențiază în primul rând prin gustul deosebit de picant. Preparată cu carne de vită americană și fasole neagră, aceasta este bogată în proteine, perfectă pentru prânzuri savuroase cu familia sau prietenii. În cazul în care nu ești un amator al mâncării picante, poți condimenta după preferințe!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!