septembrie 2021

Food Camp #6, powered by DelicioUS: călătoria cu gust autentic american și secrete culinare spuse la foc de tabără, între munți

Cea de-a șasea ediție Food Camp a fost un mix de arome americane și gust DelicioUS! Timp de patru zile Valea Avrigului, locul de desfășurare al taberei culinare, s-a transformat în cea mai americană destinație. Nu ne-am imaginat vreodată că o experiență culinară te poate purta cu atâta exactitate într-o altă lume, însă acum ne-am convins. Fiecare preparat a fost un city break delicios, iar de-a lungul călătoriei am descoperit poveștile produselor autentice din State. Tovarăși de drum lung ne-au fost 9 bloggeri de food și trei invitați speciali, nerăbdători să împărtășească secretele gastronomiei de peste ocean. Cum a fost Food Camp #6? Cel mai bine vă lăsăm să descoperiți mai jos, direct din jurnalul nostru de expediție culinară, scris cu gândul la aromele care încă ne bântuie poftele de acasă.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

#Ziua1: Startul unei călătorii de poveste

La fel ca în orice basm a fost nevoie de un cal care să îi ajute pe eroi să ajungă la destinație. La Food Camp nu a fost vorba doar de unul, ci de aproape 2000 CP. Pentru ca experiența americană să fie completă, bloggerii și-au dat întâlnire la sediul BMW România, acolo unde i-au așteptat 4 bolizi seria X5 și X6 produși chiar în fabrica din SUA. Primul popas a fost pe Transfăgărășan, acest Mare Canion autohton, unde s-a lăsat cu fotografii și voie bună. Cu toate că peisajul îți tăia răsuflarea, dorința de a descoperi aromele Americii ne-a făcut să nu ne abatem de la traseu. Câteva sute de kilometri mai târziu aveam să ajungem într-un cadru de poveste: Anna Charisma Chalet, locație ce a reprezentat pe toată durata desfășurării taberei granița dintre România și Statele Unite. Cabana înconjurată de pădure, râu, munți și cascade a fost background-ul ideal pentru o atmosferă de tabără specific americană. Odată ajunși la destinație, cei 9 bloggeri au fost împărțiți în trei echipe, urmând să aducă savoare zilelor de Food Camp cu un meniu DelicioUS din preparate 100% americane.

#Ziua2: US beef dinner în pădure

A doua zi de Food Camp a început devreme, Miss Wellington, Daily Meal Ideas și Brîndușa Bîrsan primind acces în bucătăria americană pentru a prepara brunch-ul și cina. Prima masă a zilei a avut arome de Cookies cu Cranberries, Pancakes cu Bacon Crocant și Sirop de Arțar sau Huge Hashbrown cu Cartof Dulce. Seara, masa din pădure a fost amenajată în cele mai mici detalii pentru a completa cadrul natural în care ne aflam. După preparatele gătite cu măiestrie de prima echipă, ștafeta a fost predată unor maeștri în arta gustului ce aveau să ne ofere cea mai completă și complexă experiență de steak house trăită vreodată.

Chef Nicolae Lică, magician al US beef și singurul bucătar din România cu pregătire direct în State, ne-a vorbit despre procesele de producție ale cărnii de vită, diferențele dintre tipurile de carne și modalitățile de preparare în funcție de cut-uri. Pentru că informația este mai bine asimilată atunci când este asociată cu un gust delicios, Chef Lică și-a încheiat pledoaria pentru US beef punându-ne în farfurie cea mai bună vită americană încercată până acum, acompaniată de nelipsitul sos Tabasco. Surprizele nu s-au oprit aici: profu’ de vin, Cosmin Tudoran, a scos la iveală poveștile din spatele a trei vinuri roșii de California: The Federalist Lodi Zinfandel (2019), The Federalist Visionary Zinfandel (2016) și Murphy Goode Zinfandel Liars Dice (2014). Cum am descrie această seară în trei cuvinte? Degustare de magie.

#Ziua3: Cina pe malul râului

În cea de-a treia zi frâiele gastronomiei americane au fost preluate de Prăjiturela, Mihaela Negrescu și Rux Rațiu. Brunch-ul a fost celebrat cum se cuvine, cu Philly Cheesesteak, Mac&Cheese sau American Apple & Cranberry Pie. Dacă vă întrebați ce făceau celelalte echipe în timp ce fetele găteau, ei bine aflați că își petreceau ziua în stil american, jucând beer pong cu beri craft din SUA. Masa de seară s-a mutat pe malul râului, acolo unde gazdele au amenajat un cadru idilic, perfect pentru un meniu în care vedetă a fost somonul sălbatic de Alaska.

Chef Nicolae Lică și-a reluat atribuțiile de maestru al dish-urilor americane, preparând nu mai puțin de cinci rețete cu file de somon, somon afumat sau icre de somon. Cei prezenți au descoperit astfel o latură neștiută a Americii, puțini cunoscând povestea din spatele peștelui de Alaska. Nu mai este nevoie să spunem că s-a lăsat cu râsete, pahare de vin alb Tous Ensemble Chardonnay (2015), Murphy Goode Sauvignon Blanc Fume (2016) și arome inedite.

#Ziua4: Seară de burgeri

Ultima zi la Food Camp nu putea începe altfel decât cu brunch-ul care ne-a consacrat. De data aceasta, chefi bucătari au fost Hayatteria, Ariesa și Mihaela Tomescu care au pregătit Muffins cu Cranberries, New York Style Bagels, Waffles & Fried Chicken sau Alaska Eggs Royale cu Sparanghel. Pentru că sfârșitul taberei se apropia cu pași grăbiți, ultima seară avea să fie dedicată unui preparat emblematic: burgerul. Pentru o experiență culinară unică, carnea de vită a fost tocată în casă, iar în completarea stilului autentic american și-a făcut apariția whiskey-ul. Nu puteau lipsi de pe masă celebrele Old no 7, Honey sau Gentleman Jack, nu-i așa? Înainte să ne luăm rămas bun de la oaza de America de pe Valea Avrigului, ne-am adunat în jurul unui foc de tabără unde s-au spus povești savuroase și s-au pus la cale proiecte delicioase despre care abia așteptăm să vă povestim. Toate acestea acompaniate de celebrele S’Mores americane, desigur.

#Ziua 5: la revedere, tabără de cercetași delicioși

Tabăra culinară de anul acesta a fost despre o călătorie gastronomică peste ocean ce nu se va uita prea ușor. Ne-am asigurat că am pus în bagaj o felie de America autentică pentru că odată ce îi simți gustul, nu te mai poți opri. Mulțumim Food Camp pentru un sfârșit de vară savuros. Until next time, stay DelicioUS și aruncă un ochi peste imaginile adunate în colecția de highlights de pe Instagram pentru a simți atmosfera taberei de cercetași delicioși.

Toate rețetele de care ne-am bucurat în Food Camp au fost preparate cu ingrediente 100% americane ce pot fi găsite în supermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!