august 2022

Rețete de mocktail și alte băuturi răcoritoare pentru finalul verii

Nimic nu se compară cu o băutură răcoritoare cu gheață, mai ales că temperaturile nu par a se lăsa intimidate de data din calendar! La final de august, lasă-te inspirat de câteva rețete homemade de mocktail, limonade și băuturi răcoritoare ce pot fi savurate tot timpul anului, mai ales atunci când dorul de vară va fi mare!

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

În căutarea unor noi băuturi pe care să le adaugi în lista de favorite? Fructate, acidulate și pline de aromă, următoarele propuneri reprezintă modalități excelente de a combina diverse băuturi răcoritoare! Pe final de vară, impresionează-i pe cei dragi cu o serie de băuturi preparate din doar câteva ingrediente! Spre deosebire de cocktailuri, aceste băuturi reci, fără alcool, pot fi savurate la orice vârstă și în orice moment al zilei!

Rețetă Ceai rece de hibiscus cu struguri și mentă

Iubești ceaiul cu gheață, dar vrei să încerci ceva nou? Ceaiul rece de hibiscus, struguri și mentă este un clasic reinterpretat la un cu totul alt nivel! Aroma fructată și acidulată a ceaiului de hibiscus este completată perfect de menta proaspătă, strugurii de California și notele de portocală. Îndulcită cu miere, această băutură tropicală poate fi preparată într-un shaker sau bol și savurată din plin cu gheață și struguri pentru decor.

Mocktail Moscow Mule cu pere

Reinterpretarea non-alcoolică, cu pere, a celebrului cocktail Moscow Mule are note de ghimbir, scorțișoară și rozmarin proaspăt, devenind băutura ideală pentru un grătar în curte. Alege soiul preferat de pere și prepară un sirop simplu. Pentru petreceri mai mari, amestecă siropul și sucul de lime într-o carafă, astfel încât tot ce rămâne de făcut este să torni conținutul într-un pahar plin cu gheață. La final, decorează cu o felie de pară suculentă, o crenguță de rozmarin și un baton de scorțișoară. Dacă îți dorești ceva extra fancy, optează pentru o cană de cupru!

Pink Florida Fizz

Viața e mai roz când torni în pahar Pink Florida Fizz – un mocktail simplu, dar încântător! Această băutură răcoritoare pe bază de citrice primește o explozie de aromă datorită grepfrutului de Florida. Amestecat cu un strop de suc de merișoare și niște suc acidulat de lămâie și lime, această băutură roz este minunată pentru prânz, cină sau chiar mic dejun.

Limonadă de Pere

Limonadele sunt favorite în vreme de caniculă și pot căpăta note interesante în combinație cu alte fructe. Dulceața naturală a perelor SUA, în special din soiul Anjou verde sau roșu, combinată cu limonada acidulată conferă un gust unic, extrem de revigorant. Rețeta propusă de Karli Bitner poate fi preparată cu limonadă de casă sau cumpărată din magazin, farmecul fiind oferit de siropul de pere.

Băutură răcoritoare cu vișine Montmorency

Nu puteam uita de fructele preferate de sezon, așa că am pus pe listă și o băutură pe bază de vișine din soiul Montmorency! Băutura răcoritoare propusă de Chelsea Lordshe pune în valoare fructele roșii de vară și reunește concentratul de vișine, apa minerală cu aromă și vișinele Montmorency. Însoțită de lime proaspăt și mentă, această băutură este o opțiune îndrăzneață pentru ultimele zile de vară!

Băutură acidulată cu ghimbir, lime și merișoare

Patru ingrediente sunt suficiente pentru a te bucura de explozia vibrantă de arome a unei băuturi acidulate de ghimbir și merișoare.

Deliciul de culoarea roșu rubin potențează gustul unic al merișoarelor SUA, rețeta unică fiind propusă de Andrea Mathis. Combinată cu suc proaspăt de lime și Ginger Ale, această băutură rece este atât de ușor de preparat și impresionează mai ales atunci când este decorată cu felii de lime și servită într-un borcan Mason fancy.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!