Rețetă Limonadă de pere
Limonadele sunt favorite în vreme de caniculă și pot căpăta accente dulci în combinație cu alte fructe. Dulceața naturală a perelor SUA, în special din soiul Anjou verde sau roșu, combinată cu limonadă acidulată conferă un gust unic, extrem de revigorant. Rețeta propusă de Karli Bitner poate fi preparată cu limonadă de casă sau cumpărată din magazin, farmecul fiind oferit de siropul de pere.
Mod de preparare Limonadă de pere
- Spală și taie perele. Scoate miezul și apoi taie fiecare pară în cubulețe mici.
- Într-o tigaie de dimensiune medie adaugă perele tăiate în cubulețe, zahărul și apa.
- Fierbe și gătește perele la foc mediu, până când acestea devin foarte moi și pot fi pasate ușor.
- Amestecă perele în sirop sau folosește o strecurătoare cu plasă fină pentru a îndepărta pulpa.
- Toarnă aproximativ 60 ml sirop de pere pe fundul unui pahar umplut cu gheață.
- Umple paharul cu limonadă. Amestecă pentru a combina.
- Adaugă extra felii de pere și mentă, dacă dorești.