august 2022

3 beri artizanale din Colorado cu care să faci mai ușor tranziția de la vară la toamnă

Azi îți propunem să faci cunoștință cu berile americane artizanale, băuturi din ce în ce mai bine cotate pe piața internațională. Există voci care spun că încet, încet SUA va deveni lider în ceea ce privește numărul de beri artizanale și calitatea lor.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Începem povestea berilor din Colorado cu o istorie plină de momente remarcabile pentru pasionații de hamei, iar până la finalul articolului îți recomandăm și trei beri originare din acest stat pe care le poți bea în România.

În Colorado există mai mult de 400 de berării, ceea ce îi aduce o poziție fruntașă în topul statelor americane din acest punct de vedere. În 2021 a ocupat locul 5, iar statul deține și prima poziție atunci când vine vorba de numărul de berării la 100.000 de locuitori. Spre exemplu, orașul Boulder are 13,3 berării la fiecare sută de mii de locuitori.

Tot aici, în orașul Denver, are loc anual Great Beer American Festival. Astfel, în fiecare toamnă pot fi gustate peste 4.000 de beri din toată America, iar anul acesta este unul aniversar: se împlinesc 40 de ani de existență a festivalului. Ce altă ocazie mai bună să celebrezi cu o bere îmbrumată?

Nu-i de mirare și că prima livrare cu un camion fără șofer a avut loc în Colorado. Astfel, în 2016 au fost transportate aproximativ 45.000 de cutii de bere pe o distanță de 200 de km. Acum putem spune că inovația nu a avut niciodată un gust mai bun.

Câteva dintre berile de top din Colorado pe care le poți degusta în România

Îți propunem câteva dintre opțiunile din Colorado care au întrunit aprecierile amatorilor de bere din toată lumea și pe care le găsești online, doar la un click distanță pe berero.ro.

Yeti Imperial Stout se află în topul consumatorilor din toate părțile lumii. Este „nava amiral” a companiei. O bere tare, cu 9,5% alcool și un gust surprinzător. Cei care au aflat abia după ce au gustat-o cât de tare este, s-au declarat foarte surprinși. Pentru că alcoolul este foarte bine „ascuns” de gustul ei catifelat și ciocolatiu. Este produsă de Great Divide Brewing Company, înființată în anii ‘80 de către Brian Dunn – o figură legendară în industria berii artizanale. Despre el se spune că ar fi influențat muzica celor de la Nirvana prin… berile pe care le-a băut cu ei!

Poți comanda Yeti Imperial Stout aici.

World Peace Death Ray este o bere în stilul Imperial IPA, adică o Indian Pale Ale mai tare și foarte bine făcută. Te surprinde prin combinația excelentă de corp, miros și aftertaste. În plus, are și un design care te îmbie să o deguști. Designul berilor celor de la Bristol Brewing Company, producătorul acestei beri, este de altfel unul dintre atuurile lor în fața pasionaților „hameistici”.

Poți comanda World Peace Death Ray aici.

O altă propunere este American Apple Pie, o bere Ale fructată clasică, produsă de Rocky Mountain Brewery. Asta în măsura în care poți să spui despre orice bere fructată că este clasică! În clasificările specialiștilor, aceasta intră în categoria distinctivă de special beer. O să îți dai seama când o să o guști de ce își merită această încadrare. Pentru că este cu adevărat…specială!

Poți comanda American Apple Pie aici.

Nu rămâne decât să le încerci și să îți faci propria listă de favorite! Iar dacă vrei să deguști și opțiunile din alte state americane, găsești o gamă largă la prietenii Berero Store.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!