u

septembrie 2021

Fructele de mare SUA: sălbatice, sustenabile, delicioase

Acest articol prezintă prospețimea, diversitatea și sustenabilitatea fructelor de mare din zona nord-estică a Statelor Unite. Pescăriile din regiune sunt administrate în mod sustenabil și promovează transparența și trasabilitatea. Acest lucru asigură o aprovizionare stabilă și de viitor pentru produse precum homarul, crabul și scoicile. Citește mai departe și bucură-te de fructele de mare delicioase și sustenabile din țărmul nord-estic al Statelor Unite.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Apele de pe coasta nord-estică a Statelor Unite reprezintă una dintre cele mai bogate zone de pescuit din lume. Pescăriile din regiune și-au luat angajamentul de a furniza doar produse sustenabile, de înalte calitate.

Haideți să explorăm varietatea de fructe de mare din zona nord-estică: homarul american, crabul Jonah și scoicile.

Un simbol american: Pescuitul sustenabil de homari

Homarii americani capturați în sălbăticie se găsesc în Atlantic: din Maine până în Carolina de Nord – de la pescuitul de lângă țărm până la marginea exterioară a platoului continental. Sustenabilitatea este o componentă crucială în patrimoniul pescuitului de homar. Totul constă în transmiterea practicilor de pescuit sustenabil generațiilor următoare.

pescuitul sustenabil de homari

Timp de 125 de ani, homarii americani au fost colectați manual, cu câte o cușcă, pentru a putea proteja calitatea acestora și habitatul maritim. Homarii prea mici sau femelele ce poartă ouă sunt aruncați înapoi în apă. În plus, femelele sunt marcate pentru ca pescarii să le poată identifica chiar și atunci când ouăle nu sunt vizibile. Măsurarea unui homar este importantă întrucât previne prinderea homarilor mici, asigurând astfel integritatea ciclului de viață. Aceeași atenție se oferă și celor mai mari, ce au, de regulă, peste 15 ani. Prin protejarea acestor homari de la colectare se asigură parteneri potriviți pentru femele. Mărimea contează în acest caz.

Această abordare sustenabilă dă roade: populația homarilor este în creștere, cu un număr de capturi record. Având în vedere că veniturile multor oameni se bazează pe protecția homarilor de către industrie, aici este vorba și despre susținerea comunității. Sustenabilitatea a fost o prioritate pentru pescarii de homari din nord-est cu mult înainte ca termenul să devină atât de popular. De fapt, pescăria de homari din Maine și nord-estul Statelor Unite este una dintre cele mai vechi dintre cele care operează încă în America de Nord.

​Simte diferența​

Pare greu de imaginat, dar în perioada colonială homarii erau considerați „mâncare pentru clasa de jos”. Astăzi, homarul este considerat o delicatesă de căte mulți, fiind preparat în multe feluri. Poate știi ce gust au homarii, dar știi și diferența dintre carapacea tare și cea nouă?

Din vară până în toamnă, homarii își schimbă carapacea pentru a o scoate pe cea nouă de dedesubt, lăsând un spațiu între carne și carapace ce va fi umplut de apa de mare. Apa oceanului depozitată în acel spațiu marinează în mod natural carnea. Așa se obține aroma fină, maleabilă și ușor dulce a unui homar roșiatic în carapace nouă.

homar roșiatic în carapace nouă

Homarii cu carapace mai groasă pot fi prinși pe tot parcursul anului, dar sunt mai des întâlniți iarna și primăvara și se găsesc mai departe de țărm. Când sunt gătiți, aceștia capătă o nuanță mai închisă de roșu și au o carne mai densă. Carnea acestor homari ocupă tot spațiul din carapace, apa oceanului neavând loc să se infiltreze și să afecteze gustul.

Încearcă rețeta de salată de tortellini și homar Maine propusă de Maine Lobster Marketing Collaborative pentru un prânz ușor și fresh. Pentru a trăi o experiență culinară în stil american, încearcă această rețetă de coadă de homar Maine înăbușit în unt.

Coadă de homar Maine înăbușită în unt

Crabul Jonah – Un star în devenire

Din cauza schimbărilor climatice, pescăriile din Rhode Island și Massachusetts, care obișnuiau să cultive crab american, își concentrează în prezent activitatea pe o captură delicioasă ce a fost mult timp trecută cu vederea: crabul Jonah. Acest crab este o noutate pe piață, dar nu este cu nimic mai prejos decât alte specii înrudite din punct de vedere al calității.

Până acum puțin timp crabul Jonah nu era atât de cunoscut, fiind considerat o captură accidentală a homarilor. De când potențialul său a fost recunoscut, acesta a devenit o delicatesă din ce în ce mai populară. Consumatorii sunt tot mai interesați de consumul sustenabil și pescuitul excesiv, ceea ce îi face să descopere alte fructe de mare comestibile, precum crabul Jonah.

Sezonul crabului Jonah este asemănător cu cel al homarului, dar ajunge la cel de vârf în lunile de iarnă, chiar înainte de scăderea capturilor de homar. Datorită apei reci, zahărul natural din carne este mult mai concentrat.

Având o textură untoasă, crabul Jonah este un ingredient grozav în orice preparat cu fructe de mare. Acesta este un crab de mărime medie, cu note dulci, puțin sărat și cu o aromă delicată. Poate fi servit ca aperitiv, precum cleștii de crab cu sos, dar și ca fel principal. Picioarele de crab pot fi servite și cu paste. În orice caz, crabul Jonah trebuie încercat de către orice iubitor de fructe de mare.

Scoicile Atlantic Sea – O crustacee la mare căutare

Scoicile SUA din Oceanul Atlantic capturate în sălbăticie sunt foarte cunoscute pentru carnea dulce și delicată și mărimea lor. Aceste scoici se găsesc de-a lungul întregului an și sunt capturate din adâncurile reci ale apelor Atlanticului de nord, pe coasta de est a New England. Având în vedere că aceste crustacee trăiesc pe fundul mării, este necesară folosirea drăgilor pentru a preveni prinderea altelor animale. Plasele nu pot atinge fundul mării, întrucât este important să fie redusă orice posibilitate de a afecta mediul marin.

Procesul de producție al scoicilor este reglementat de industria pescuitului – de la prinderea și curățarea scoicilor până la congelarea și ambalarea lor.

Acest proces garantează creșterea responsabilă și standarde de calitate sustenabilă sub reglementările SUA.

preparate cu fructe de mare SUA

Întrebări frecvente:

Q: De ce mănâncă oamenii homar?

A: Homarii sunt o sursă excelentă de seleniu și, de asemenea, conțin acizi grași Omega-3. Ei pot contribui la protejarea împotriva bolilor tiroidiene, a depresiei și a anemiei. Homarul poate servi ca sursă principală de proteine ​​la o masă.

Q: Scoicile ajută la menținerea sănătății creierului?

A: Riboflavina este cunoscută și ca vitamina B2, iar scoicile sunt o sursă excelentă de această vitamină. Riboflavina este excelentă deoarece ajută la sănătatea creierului.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!