mai 2023

Cum faci un pairing perfect între fructe de mare și bere?

Se potrivește berea cu preparatele pe bază de fructe de mare? Această întrebare este adresată destul de des și da, berea și fructele de mare se îmbină foarte bine, mai ales dacă ții cont de câteva reguli de bază. Adam Dulye, Directorul Executiv al Brewers Association - o asociație comercială non-profit care reprezintă producătorii americani de bere artizanală - împărtășește cunoștințele sale despre cele mai potrivite asocieri dintre tipurile de bere artizanală americană și fructele de mare.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Nu ezita să savurezi o bere rece alături de un preparat savuros cu fructe de mare. Trebuie doar să ții cont de câteva secrete și să găsești combinația perfectă! Chiar dacă ești fan al stridiilor, al somonului sau creveților, există un pairing perfect de bere artizanală americană care abia așteaptă să fie descoperit!

Iată un câțiva pași care te vor face să te bucuri la maximum de combinația dintre fructele de mare și bere:

  • Găsește combinația potrivită pentru tine nu doar în ceea ce privește gustul și aroma, cât și atunci când vorbim despre textură și senzație;
  • Evită să acaparezi gustul delicat al peștelui cu o bere puternică și intensă;
  • Carbonatarea este un element cheie pentru îndepărtarea grăsimii și pregătirea următoarei înghițituri. În plus, aciditatea și gustul amar oferă același efect;
  • Alege o bere acidulată în locul unei limonade;
  • Gândește-te la bere ca la un ingredient esențial al preparatului.

Stridiile servite alături de bere stout (brună) sunt o combinație clasică – dulceața bogată și malțoasă se combină perfect cu gustul sărat al stridiilor. Peștele alb se potrivește mult mai bine cu o bere ușor acidulată, iar berea efervescentă de tip pilsner este ideală lângă fish & chips.

Încearcă aceste combinații de preparate cu tipurile de bere artizanală americană!

PreparatBereRațiune/ Motiv/ Explicație
CrevețiGolden AleAromele fine și florale de hamei echilibrează gustul sărat al creveților
CalamariHellesAcest stil curat de lager taie gustul de aluat prăjit al calamarilor pane
Somon afumat, pește afumatMildNotele fine de malț se asortează cu aroma peștelui afumat, iar gustul amar redus oferă o senzație perfectă
CevicheGeuzePeștele alb, precum bibanul, se marinează perfect într-o bere acidulată. În plus, băutura completează perfect preparatul și contribuie la obținerea unei arome complementare
Fish & chipsPilsnerNivelul ridicat de carbonatare înlătură grăsimea, iar notele amare ale berii reduc din gustul gras al preparatului
Plăcintă de peșteKölschNotele de malț și cele amărui se completează perfect cu peștele și sosul său cremos
MidiiWitbierPoate fi folosită la gătit în locul vinului. Notele de portocale și piper se completează cu gustul sărat al midiei
Somon/păstrăvSaisonNotele ușor condimentate și piperate iau locul celor uleioase din pește
Pește alb (cod, biban de mare, calcan, halibut)GosePeștele alb se potrivește cu o bere ușor acidulată, senzația fiind asemănătoare cu o picătură de lămâie
StridiiStoutCombinația clasică este dată de malțurile bogate și dulci, care se îmbină armonios cu gustul sărat al preparatului

Berea artizanală americană este recunoscută datorită utilizărilor inovatoare a materiilor prime de înaltă calitate, a expertizei tehnice în ceea ce privește fabricarea berii și al angajamentului ferm față de calitate, astfel încât produsul final să ajungă la client exact așa cum a fost conceput de producător. Berea are un cuvânt important de spus la masă datorită diversității de stiluri și potențialului său aproape nelimitat de asocieri culinare. Berea artizanală americană este disponibilă în întreaga Europă.

Găsești berile americane artizanale la partenerii noștri Berero Store, Beer Academy, La 100 de beri și Alt Market.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!