Fermele de somn din Deep South – crescătorii de familie ecologice
Știi de unde provin fructele de mare? Nu toate fructele de mare sunt capturate sau...
Citește mai multmai 2023
Se potrivește berea cu preparatele pe bază de fructe de mare? Această întrebare este adresată destul de des și da, berea și fructele de mare se îmbină foarte bine, mai ales dacă ții cont de câteva reguli de bază. Adam Dulye, Directorul Executiv al Brewers Association - o asociație comercială non-profit care reprezintă producătorii americani de bere artizanală - împărtășește cunoștințele sale despre cele mai potrivite asocieri dintre tipurile de bere artizanală americană și fructele de mare.
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neNu ezita să savurezi o bere rece alături de un preparat savuros cu fructe de mare. Trebuie doar să ții cont de câteva secrete și să găsești combinația perfectă! Chiar dacă ești fan al stridiilor, al somonului sau creveților, există un pairing perfect de bere artizanală americană care abia așteaptă să fie descoperit!
Stridiile servite alături de bere stout (brună) sunt o combinație clasică – dulceața bogată și malțoasă se combină perfect cu gustul sărat al stridiilor. Peștele alb se potrivește mult mai bine cu o bere ușor acidulată, iar berea efervescentă de tip pilsner este ideală lângă fish & chips.
Preparat | Bere | Rațiune/ Motiv/ Explicație |
Creveți | Golden Ale | Aromele fine și florale de hamei echilibrează gustul sărat al creveților |
Calamari | Helles | Acest stil curat de lager taie gustul de aluat prăjit al calamarilor pane |
Somon afumat, pește afumat | Mild | Notele fine de malț se asortează cu aroma peștelui afumat, iar gustul amar redus oferă o senzație perfectă |
Ceviche | Geuze | Peștele alb, precum bibanul, se marinează perfect într-o bere acidulată. În plus, băutura completează perfect preparatul și contribuie la obținerea unei arome complementare |
Fish & chips | Pilsner | Nivelul ridicat de carbonatare înlătură grăsimea, iar notele amare ale berii reduc din gustul gras al preparatului |
Plăcintă de pește | Kölsch | Notele de malț și cele amărui se completează perfect cu peștele și sosul său cremos |
Midii | Witbier | Poate fi folosită la gătit în locul vinului. Notele de portocale și piper se completează cu gustul sărat al midiei |
Somon/păstrăv | Saison | Notele ușor condimentate și piperate iau locul celor uleioase din pește |
Pește alb (cod, biban de mare, calcan, halibut) | Gose | Peștele alb se potrivește cu o bere ușor acidulată, senzația fiind asemănătoare cu o picătură de lămâie |
Stridii | Stout | Combinația clasică este dată de malțurile bogate și dulci, care se îmbină armonios cu gustul sărat al preparatului |
Berea artizanală americană este recunoscută datorită utilizărilor inovatoare a materiilor prime de înaltă calitate, a expertizei tehnice în ceea ce privește fabricarea berii și al angajamentului ferm față de calitate, astfel încât produsul final să ajungă la client exact așa cum a fost conceput de producător. Berea are un cuvânt important de spus la masă datorită diversității de stiluri și potențialului său aproape nelimitat de asocieri culinare. Berea artizanală americană este disponibilă în întreaga Europă.
Găsești berile americane artizanale la partenerii noștri Berero Store, Beer Academy, La 100 de beri și Alt Market.