Rețetă Tort festiv aperitiv cu somon de Alaska afumat

Miss Wellington

Când a venit pachetul de peste ocean de la DelicioUS, am pus ochii pe vită și m-am simțit ca la proba Mistery Box de la Master Chef, când trebuia să gătesc cu ingredientele din cutie. Cu toate acestea, am lăsat vita, și am zis să vă dau o idee de ultim moment pentru sărbători, așa că am făcut ceva cu somonul afumat de Alaska, adică acela bun, sălbatic, care nu e plin de grăsime, pescuit sustenabil etc. Este clar genul meu de „tort”, aș da oricând un tort dulce pe unul ca acesta.

Rețetă propusă de Miss Wellington.

Mod de preparare Tort festiv aperitiv cu somon de Alaska afumat

  1. Se rumenesc puțin cele 4 tortillas și se lasă să se răcească.
  2. Sfecla se fierbe, se răcește bine și ea, se curăță de coajă, se dă pe răzătoare și se stoarce bine de zeamă.
  3. Jumătate din crema de brânză (200g) se amestecă cu verdețurile tocate mărunt, puțină sare și piper proaspăt râșnit.
  4. Se asamblează tortul aperitiv: se așează o tortilla la bază, apoi sfecla, apoi altă tortilla, apoi crema de brânză cu verdețuri, iar tortilla, apoi somonul afumat, încă o tortilla, apoi se îmbracă tot într-un strat de cremă de brânză simplă, se pun icrele deasupra și mărar verde.

Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!