Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Rețetă Tartă panna cotta
O variantă cremoasă și delicioasă a desertului italian, la care se adaugă prune de California și sos de ciocolată.
Rețetă propusă de California Prunes.
Mod de preparare Tartă panna cotta
Pentru aluatul fraged
- Cerne făina, amidonul, zahărul pudră și fulgii de ovăz împreună.
- Adaugă untul moale în bucăți și lucrează cu degetele sau folosește un mixer până când obții o textură nisipoasă.
- Acum adaugă oul, sarea, vanilia și amestecă rapid toate ingredientele.
- Formează o minge din compoziție, pe care o înfășori în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- După ce a stat la frigider, întinde aluatul într-un disc de aproximativ 4 mm grosime și acoperă o formă de copt de 30 cm, tapetată cu unt și făină (ideal ar fi să folosești o tavă microperforată).
- În cazul în care a rămas aluat nefolosit, poți face diverse forme de frunze sau alte ornamente pentru decorarea tartei.
- Transferă la congelator și lasă să se odihnească cel puțin o oră.
- Preîncălzește cuptorul la 160°C.
- Scoate aluatul din congelator și pune-l la cuptor. Coace aproximativ 30 de minute, până se rumenește. Dacă pregătești și frunze de patiserie, asigură-te că nu se ard!
Pentru panna cotta
- Înmoaie foile de gelatină în apă rece.
- Toarnă smântâna și zahărul într-o cratiță și încălzește compoziția până dă în clocot.
- Amestecă până ce zahărul se dizolvă complet.
- Oprește focul, stoarce gelatina și adaug-o în cremă, amestecând până când se dizolvă complet.
- Lasă să se răcească puțin și apoi toarnă crema în aluatul pregătit.
- Lasă să se răcească, apoi pune la frigider cel puțin 5 ore până când crema se îngroașă.
Pentru sosul din prune de California și ciocolată
- Înmoaie prunele de California în apă timp de 30 de minute.
- Adaugă zahărul și pune pe foc. Amestecă și pisează cu o lingură pentru a dizolva prunele.
- Adaugă pudra de cacao cernută și amestecă bine.
- Amestecă totul cu un blender de mână, până se obține un sos foarte fin.
- Lasă să se răcească la temperatura camerei și pune la frigider până când prăjitura este gata.
Pentru servire
- Când panna cotta s-a îngroșat, toarnă peste aluat prunele de California și sosul de ciocolată. Lasă la frigider până la servire.
- Decorează cu frunze de patiserie și, dacă dorești, câteva flori de primăvară.
- Taie felii și servește!