Rețetă Tartă panna cotta

O variantă cremoasă și delicioasă a desertului italian, la care se adaugă prune de California și sos de ciocolată.

Rețetă propusă de California Prunes.

Mod de preparare Tartă panna cotta

Pentru aluatul fraged

  1. Cerne făina, amidonul, zahărul pudră și fulgii de ovăz împreună.
  2. Adaugă untul moale în bucăți și lucrează cu degetele sau folosește un mixer până când obții o textură nisipoasă.
  3. Acum adaugă oul, sarea, vanilia și amestecă rapid toate ingredientele.
  4. Formează o minge din compoziție, pe care o înfășori în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.
  5. După ce a stat la frigider, întinde aluatul într-un disc de aproximativ 4 mm grosime și acoperă o formă de copt de 30 cm, tapetată cu unt și făină (ideal ar fi să folosești o tavă microperforată).
  6. În cazul în care a rămas aluat nefolosit, poți face diverse forme de frunze sau alte ornamente pentru decorarea tartei.
  7. Transferă la congelator și lasă să se odihnească cel puțin o oră.
  8. Preîncălzește cuptorul la 160°C.
  9. Scoate aluatul din congelator și pune-l la cuptor. Coace aproximativ 30 de minute, până se rumenește. Dacă pregătești și frunze de patiserie, asigură-te că nu se ard!

Pentru panna cotta

  1. Înmoaie foile de gelatină în apă rece.
  2. Toarnă smântâna și zahărul într-o cratiță și încălzește compoziția până dă în clocot.
  3. Amestecă până ce zahărul se dizolvă complet.
  4. Oprește focul, stoarce gelatina și adaug-o în cremă, amestecând până când se dizolvă complet.
  5. Lasă să se răcească puțin și apoi toarnă crema în aluatul pregătit.
  6. Lasă să se răcească, apoi pune la frigider cel puțin 5 ore până când crema se îngroașă.

Pentru sosul din prune de California și ciocolată

  1. Înmoaie prunele de California în apă timp de 30 de minute.
  2. Adaugă zahărul și pune pe foc. Amestecă și pisează cu o lingură pentru a dizolva prunele.
  3. Adaugă pudra de cacao cernută și amestecă bine.
  4. Amestecă totul cu un blender de mână, până se obține un sos foarte fin.
  5. Lasă să se răcească la temperatura camerei și pune la frigider până când prăjitura este gata.

Pentru servire

  1. Când panna cotta s-a îngroșat, toarnă peste aluat prunele de California și sosul de ciocolată. Lasă la frigider până la servire.
  2. Decorează cu frunze de patiserie și, dacă dorești, câteva flori de primăvară.
  3. Taie felii și servește!

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!