

Cine nu iubește tacos? Cum e vară m-am gândit la o variantă super fresh de tacos: cu rondele delicioase de somon sălbatic de Alaska, o salată plină de citrice și un sos care să completeze totul. Simplu, delicios și sănătos!
Rețetă propusă de Pașoi Cooks.
Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Pentru niște tacos de vară fresh, cele mai potrivite sunt vinurile albe sau rose-urile. Dar având în vedere că această rețetă conține somon de Alaska, nu dați greș nici cu un Pinot Noir, dacă sunteți mai degrabă fani ai vinurilor roșii, carnea fiind destul de consistentă să îndemne la o astfel de asociere.
Un Sauvignon Blanc absolut delicios, cu o tentă clară de fum, la care poți spera având în vedere numele. Pe lângă această semnătură a vinului, există atât arome de lămâie și miere, cât și un final plăcut de caise cu pepene galben. Excelent alături de tacos cu pește datorită notelor citrice, proaspete, recomandat somonului în special prin notele afumate, care completează bine o carne mai grasă.
Un Pinot Noir cu corp mediu, catifelat, fin, plin de arome de fructe roșii, mai ales cireșe și ceva coacăze. Aciditatea este controlată, aproape perfectă, alături de un final de stejar ușor, dar lung. Dacă alegi acest vin va fi pusă în evidență textura peștelui și se vor simți mai intens condimentele din sos.