Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Rețetă Tacos cu somon sălbatic de Alaska
Cine nu iubește tacos? Cum e vară m-am gândit la o variantă super fresh de tacos: cu rondele delicioase de somon sălbatic de Alaska, o salată plină de citrice și un sos care să completeze totul. Simplu, delicios și sănătos!
Rețetă propusă de Pașoi Cooks.
Mod de preparare Tacos cu somon sălbatic de Alaska
- Alege un vas în care să pui rondele de somon, tapotate bine în prealabil cu un șervețel.
- Pune în blender ingredientele pentru marinadă și amestecă până se formează o pastă pe care o adaugi peste somon. Lasă la marinat minim 15 min, max 4h.
- Cât stă somonul la marinat, ocupă-te de salată și de sos.
- Într-un bol pune varza, apoi decojește grepfrutul și portocala. Asigură-te că nu mai au partea albă, iar deasupra altui bol taie cu ajutorul unui cuțit mic fructele între membrane. La final stoarce bine, pune sucul rezultat peste varză, taie portocala și grepfrutul în bucățele mici, adaugă sucul de lime, jalapeno, sare, piper și amestecă totul.
- Într-un alt bol, mai mic, amestecă bine iaurtul împreună cu jalapeno și condimentele.
- Încinge bine o tigaie antiaderentă și prăjește peștele în felul următor: 1 minut pe o parte, întoarce și unge cu extra marinada, încă 1 minut, iar unge și repetă procesul. Peștele trebuie să stea pe foc în total 4 min (2 min pe fiecare parte). După ce e gata, îndepărtează-i pielea și sfărâmă în bucăți mici cu ajutorul a două furculițe (ai grijă să scoți și oasele din mijloc).
- Cât se răcește puțin peștele, încălzește 8 tortillas.
- Asamblarea: tortilla caldă, pește, salată, sos și gata. Repetă până rămâi fără ingrediente. Ta-da!
Asociere cu vinuri americane
Pentru niște tacos de vară fresh, cele mai potrivite sunt vinurile albe sau rose-urile. Dar având în vedere că această rețetă conține somon de Alaska, nu dați greș nici cu un Pinot Noir, dacă sunteți mai degrabă fani ai vinurilor roșii, carnea fiind destul de consistentă să îndemne la o astfel de asociere.
-
Murphy-Goode Savignon Blanc Fume
Un Sauvignon Blanc absolut delicios, cu o tentă clară de fum, la care poți spera având în vedere numele. Pe lângă această semnătură a vinului, există atât arome de lămâie și miere, cât și un final plăcut de caise cu pepene galben. Excelent alături de tacos cu pește datorită notelor citrice, proaspete, recomandat somonului în special prin notele afumate, care completează bine o carne mai grasă.
-
Sanford-Pinot Noir
Un Pinot Noir cu corp mediu, catifelat, fin, plin de arome de fructe roșii, mai ales cireșe și ceva coacăze. Aciditatea este controlată, aproape perfectă, alături de un final de stejar ușor, dar lung. Dacă alegi acest vin va fi pusă în evidență textura peștelui și se vor simți mai intens condimentele din sos.