Rețetă Steak de vită SUA cu 2 tipuri de cartofi, salată și dressing de sărbătoare

Cosanzenele Gătesc

Vă invităm la masă pentru că am pregătit un adevărat ospăț: cartofi în două variante, o salată fresh și delicioasă, un steak perfect și un sos special pentru el. Ne apucăm de treabă? Am primit #Pachetuldepesteocean de la DelicioUS, un coș plin cu bunătăți și am zis că este musai să pregătim o cina perfectă pentru sărbători!

Rețetă propusă de Cosânzenele Gătesc.

Mod de preparare Steak de vită SUA cu 2 tipuri de cartofi, salată și dressing de sărbătoare

  1. Începem cu cartofii. Curățăm cartofii albi de coajă, îi spălăm și îi punem la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute (până când furculița sau cuțitul intră cu ușurință în ei). Îi scurgem de apă și îi punem într-un vas deja încins, în care am pus ulei de măsline. Îi băgăm la cuptor până când prind o crustă crocantă și arămie.
  2. Curățăm cartofii dulci de coajă, îi spălăm, îi tăiem fâșii mai groase și îi punem la fiert în apă cu sare pentru 5-6 minute. Ii trecem printr-un mix de parmezan, pesmet, sare si piper, îi aranjăm pe tava tapetată cu hârtie de copt și îi băgăm la cuptor pentru 10-13 minute.
  3. Între timp, ne ocupăm și de sos - pătrunjel, usturoi, ulei de măsline, sare, piper și puțin sos Tabasco. Pentru salată folosim rucola, nuci pecan, merișoare, fâșii de parmezan, sare și piper, ulei de măsline și suc de lămâie.
  4. Am ajuns și la steak. Condimentăm carnea de vită cu sare și piper și o punem pentru 3 minute în ulei încins pe ambele părți. Adăugăm doua cuburi de unt, usturoi și ierburi. Folosind o lingură, punem din untul topit peste carne. O scoatem din tigaie, o lăsăm la odihnit pentru câteva minute... și cina noastră este gata.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

 

Găsești toată gama de sosuri Tabasco online, la ParmaFood.

 

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

 

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!