Rețetă Crostini de sărbătoare, cu ingrediente SUA
De fiecare dată de sărbători încerc să aduc pe masa de Crăciun preparate un pic altfel pentru cei dragi, să ies puțin din zona de confort și să încerc mereu ceva nou.
Așa că la provocarea celor de la @deliciousfoodro am spus „da” unui alt Crăciun with a twist, o serie de crostini de sărbătoare, un aperitiv delicious cu produse de proveniență SUA. Somon și fistic, sos de merișoare și nuci pecan sau burrata cu ribeye SUA sunt cele 3 mini rețete care îi vor impresiona cu siguranță pe cei dragi.
Bineînțeles, nu uita de baghete calde ca să fie tot meniul de nota 10!
Rețetă propusă de Baking Adventure.
Mod de preparare Crostini de sărbătoare, cu ingrediente SUA
- Pregătește sosul de merișoare: amestecă merișoarele cu vinul, sucul de la portocală și zahărul brun și fierbe la foc mic 15 minute până se înmoaie merișoarele. Amestecă 50ml apă cu 5g amidon și pune peste sosul de merișoare. Mai gătește 2-3 minute până ce sosul devine lucios și lasă la răcit.
- Într-un blender pune feta, crema de brânză, iaurtul și o lingură de zeamă de lămâie și blenduiește până obții o cremă fină. Jumătate din această cremă o amesteci cu 1 lingură de miere și jumătate cu mărarul si chivesul tocat mărunt.
- Toacă grosier nucile pecan și fisticul.
- Pregătește steakul. Într-o tigaie de fontă încinsă bine cu 1 lingură de ulei, pune bucata de carne de vită pe care ai scos-o cu 30 minute înainte și ai păstrat-o la temperatura camerei, ai tapotat-o cu un servețel de hârtie și ai sărat-o. Gătim 2-3 minute și apoi adăugăm un cubuleț de unt, 2 cătei de usturoi și o crenguță de cimbru. Întoarce carnea și mai gătește-o încă 2-3 minute, stropind carnea cu untul topit din tigaie. Scoate steak-ul pe un platou, acoperă cu folie de aluminiu și lasă la odihnit 10 minute.
- Asamblează fiecare tip de crostini după cum urmează:
- Crostini cu merișoare: unge feliile de baghetă cu crema de brânză si miere, pune 1 linguriță de sos de merișoare, nuci pecan și frunzulițe de cimbru, plus puțină miere extra.
- Crostini cu Steak: pe fiecare felie de baghetă pune burrata, 2 feliuțe subțiri de steak și stropeștei cu Tabasco și cremă de oțet balsamic.
- Crostini cu somon afumat: unge feliile de baghetă cu crema de brânză cu chives și mărar, adaugă somon, icre de somon și fistic tocat.
- La final recomand un pahar de vin roșu și sărbători de poveste cu cei dragi!