Rețetă Salsa Macha

Această salsa oferă un trio irezistibil de arome: iuțeală, textură ușor crocantă și gust afumat, toate fiind perfecte în compania unei pâini împletite, legumelor coapte sau cărnii la grătar. Salsa Macha este diferită de celelalte sosuri mexicane, pentru că se prepară din ardei uscați gătiți în ulei cu usturoi proaspăt. Textura crocantă este dată de migdalele de California care completează acest sos. Poți să încerci această salsa cu felii de avocado.

Rețetă propusă de California Almonds.

Mod de preparare Salsa Macha

  1. Încălzește uleiul la 160°C într-o cratiță de aproximativ 3 litri, la foc mediu.
  2. Adaugă usturoiul, migdalele și semințele de susan. Prăjește-le timp de două minute, până când capătă o culoare aurie.
  3. Scoate usturoiul, migdalele și semințele de susan din ulei, apoi adaugă toți ardeii uscați. Amestecă ocazional și prăjește-i timp de două minute.
  4. Scoate ardeii din ulei și lasă uleiul să se răcească la temperatura camerei.
  5. Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecă-le de câteva ori până când se omogenizează întreaga compoziție.
  6. Amestecă salsa înainte de a o folosi.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!