Rețetă Panna Cotta cu iaurt, fistic și căpșune

Această rețetă fină de panna cotta, semnată de bucătarul chef francez Roland Passot, este îmbogățită cu textura crocantă și gustul intens al fisticului american. Pentru un contrast plin de prospețime, desertul este asezonat cu căpșune dulci. Este un desert spectaculos și ușor de preparat, care îți va impresiona invitații.

Rețetă propusă de American Pistachios.

Mod de preparare Panna Cotta cu iaurt, fistic și căpșune

  1. Pune iaurtul într-un bol de dimensiune medie. Pune foila de gelatină în apă cu gheață și lasă-le să se hidrateze. Între timp, combină pasta de fistic, smântâna lichidă și zahărul într-o crăticioară și încălzește ușor până la punctul de fierbere. Amestecă bine. Adaugă gelatina hidratată și scursă. Amestecă până se topește complet.
  2. Strecoară amestecul printr-o sită fină și apoi adaugă-l peste iaurt. Amestecă bine cu un tel până când compoziția devine omogenă. Toarnă panna cotta în 4 boluri adânci.
  3. Pune bolurile la frigider timp de cel puțin 4 ore sau chiar mai mult, astfel încât să se întărească desertul.
  4. Într-un bol separat asezonează căpșunele cu zahăr, piper negru proaspăt măcinat și coajă de lămâie, după gust. După ce panna cotta s-a întărit, așează căpșunele deasupra.
  5. Pune toate ingredientele pentru crema de fistic în bolul unui mixer electric cu paletă și amestecă-le bine. Pune compoziția într-o tavă de aproximativ 5x5x5 cm și las-o la congelator. Apoi coace-o la 190°C timp de 15 minute. După ce s-a răcit, fărâmițeaz-o peste căpșune.
  6. Răcește piureul sau lichidul de căpșune, apoi adaugă restul ingredientelor și mixează până când compoziția își mărește volumul de 5 ori. Pune câte patru „moțuri” de spumă peste stratul de cremă de fistic.

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!