

Rețeta de jambalaya cu creveți se gătește foarte ușor. O să îndrăgești cu siguranță aromele creole datorită acestui fel de mâncare ce stă la baza bucătăriei Cajun! Rețeta se prepară în doar 45 de minute și este perfectă pentru prânz sau cină.
Rețetă propusă de Jamie de la Dishing Out Health pentru USA Rice.
O rețetă de bază a bucătăriei Cajun care absoarbe toată savoarea condimentelor exotice alături de ingrediente simple și proaspete. Fiind vorba despre creveți, vom alege un vin alb, preferabil cu o aciditate pronunțată. Aromele intense ne dau voie să mergem și spre un vin baricat, cu note de fum sau de vanilie, care vor completa frumos preparatul.
Un Chardonnay simplu, plăcut, care impresionează cu arome proaspete de mere și pere. Gustul echilibrat oferă note subtile de vanilie și citrice. Finisajul vibrant completează experiența. Va completa elegant creveții și va face față condimentelor creole.
Bucătăria Cajun face pereche excelentă și cu acest Riesling sec, crocant și răcoritor, cu arome frumoase de fructe, aciditate ridicată și un final elegant. Oferă arome florale și de mandarine îmbietoare. Notele subtile de lămâie și mineralitate, perfecte alături de creveți, creează o experiență vibrantă.