Rețetă Burger cu mousse de foie gras și chutney de ceapă cu boabe de coriandru

Miss Wellington

Ai poftă de un burger demn de BurgerFest? Miss Wellington ți-a pregătit o rețetă surprinzătoare de burger în care dulceața de ceapă este cireașa de pe tort…sau mai bine zis de pe burger.

Mod de preparare Burger cu mousse de foie gras și chutney de ceapă cu boabe de coriandru

  1. Începem cu uleiul de măsline în tigaie în care gătim ceapa tăiată solzișori grosier până se înmoaie puțin.
  2. Adăugăm zahărul să se topească, apoi sosul worcester, sosul de soia și boabele de coriandru.
  3. Când se reduce, adăugăm jumătate din vin sau oțetul balsamic, apoi când se reduce din nou adăugăm cealaltă jumătate de vin. Și lăsăm să se reducă din nou la foc mic până când arată ca o dulceață.
  4. Se taie chifla de pâine pe jumătate, se unge cu puțin unt și se prăjește pe o tigaie încinsă.
  5. Apoi în tigaia încinsă adăugăm chifteaua de carne, astfel încât să fie rumenă pe exterior, dar roz și suculentă în interior.
  6. Tot pe tigaia încinsă se gătește și mousse de foie gras-ul, dacă folosim mousse de foie gras proaspăt (ficat gras de rata), dacă nu, putem folosi o felie de bloc de mousse de foie gras din conservă cu concentrație cât mai mare de ficat, de preferat 90%, pe care evident, nu îl mai gatim pe tigaie.
  7. Ungem partea inferioară a chiflei cu sriracha după gust, pentru spiciness, apoi așezăm valeriana, punem puțină cremă de oțet balsamic, chifteaua de carne, mousse de foie gras-ul și chifla superioară.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!