Rețetă Budincă de orez cu zmeură

O reinterpretare plăcută și răcoritoare a unui desert clasic, budinca de orez cu zmeură combină textura cremoasă a orezului cu gustul acrișor al zmeurei proaspete. Stropită cu puțină miere sau presărată cu scorțișoară, această budincă este desertul perfect pentru o gustare dulce și răcoroasă de vară.

Rețetă propusă de USA Rice.

Mod de preparare Budincă de orez cu zmeură

  1. Într-o oală de 2 litri pune orezul, zahărul și laptele. Gătește la foc mediu, amestecând frecvent, până când obții o compoziție cu textură cremoasă (aproximativ 12-15 minute). Ia oala de pe foc și adaugă vanilia. Lasă să se răcească.
  2. Incorporează migdalele și frișca bătută în compoziția răcită.
  3. În pahare pentru parfait sau în vase pentru desert, așază alternativ un strat de budincă de orez și un strat de zmeură.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!