Rețetă Rulouri din clătite
Un deliciu adorat de toți, dar mai ales de cei mici! Ingrediente ideale pentru 6 porții.
Rețetă propusă de US Dairy Export Council.
Mod de preparare Rulouri din clătite
Clătite
- Într-un bol mare, bate ouăle și zahărul până când obții o compoziție fină.
- Adaugă laptele și untul topit. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt complet încorporate.
- Folosește o sită pentru a adăuga treptat făina și amestecă ușor cu o spatulă. Asigură-te că nu se formează cocoloașe. Adaugă un praf de sare.
- Lasă aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.
- Unge o tigaie antiaderentă cu unt sau ulei vegetal și preîncălzește-o la foc mediu.
- Toarnă un polonic de aluat și răspândește-l uniform în tigaie. Lasă-le câte 2 minute pe fiecare parte. Repetă procesul cu restul aluatului.
Umplutura de brânză
- Adaugă crema de brânză, brânza Colby și mierea într-un bol și amestecă-le cu ajutorul unui mixer.
- Întinde o cantitate egală de umplutură de brânză pe fiecare clătită.
- Așează câteva jumătăți de cireșe în centrul fiecărei clătite.
- Rulează clătitele și lasă-le la rece timp de 10 minute.
- Servește-le reci, cu un strop de sirop de ciocolată și presară puțin fistic sau alte tipuri de nuci.