
Rețetă Baton cu fructe de pădure și unt de migdale fără coacere
Creată de Natalie Rizzo, această rețetă fără coacere cucerește pe toată lumea în sezonul cald. Combinația dintre mierea fină și ovăzul crocant face aceste batoane să fie savuroase și hrănitoare. Simplu de făcut, sunt ideale pentru momentele în care ai nevoie de un snack rapid sau de un desert ușor la o ieșire în aer liber.
Rețetă propusă de California Almonds.
Mod de preparare Baton cu fructe de pădure și unt de migdale fără coacere
- Adaugă într-un robot de bucătărie curmalele, migdalele, fulgii de cocos, vanilia, scorțișoara și apa. Amestecă până obții o compoziție bine omogenizată, care să aibă o textură ușor lipicioasă, pentru că aceasta va fi folosită ca bază.
- Tapetează o tavă pătrată de 20,3 x 20,3 cm cu hârtie de copt. Întinde uniform compoziția în tavă și apasă bine. Pune la frigider cât pregătești umplutura.
- Pentru umplutură, trebuie să amesteci în robotul de bucătărie untul de migdale împreună cu siropul de arțar până se omogenizează.
- Toarnă umplutura peste baza din tavă și întinde-o uniform. Așază deasupra felii de căpșune și afine. Presează ușor fructele, ca să se fixeze bine. Pune la congelator pentru cel puțin 2 ore.
- Înainte de servire, taie în pătrate de aproximativ 2,5 x 2,5 cm. Se pot consuma direct congelate sau lăsate 5-10 minute la temperatura camerei pentru a se înmuia puțin. Poți păstra restul în congelator până la o lună.