Specialități de Paște: deserturi gustoase și creative
În căutarea unui treat dulce pentru brunch-ul de Paște? Sau pur și simplu vrei să...
Citește mai multdecembrie 2023
Luna decembrie e aici și aduce cu bucuria sărbătorilor de iarnă. Cu alte cuvinte, a venit momentul acela din an când fiecare bucătărie este inundată de arome festive de prăjituri și cozonaci. Dacă ești în căutarea unor modalități de a-ți impresiona prietenii și familia cu ceva special în acest an, avem rețetele potrivite! Aceste delicii de sezon, din diferite colțuri ale lumii, vor fi o surpriză plăcută pe platourile deja consacrate cu prăjituri și un mod inedit de a completa deserturile de sărbători.
Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?
Contactează-neIndiferent dacă sărbătorești un Crăciun alb în Europa și te plimbi prin celebrele târguri de Crăciun sau îți petreci sărbătorile într-o țară caldă, toate meniurile de Crăciun includ desertul ca element esențial! Descoperă unele dintre cele mai savuroase deserturi tradiționale de Crăciun din întreaga lume, pentru a adăuga o notă internațională următoarei petreceri de sărbători. Iar partea bună este că poți integra cu ușurință aceste dulciuri printre preparatele tradiționale de sărbători!
Cine nu iubește un decor de Crăciun dulce și…comestibil? Campioana mondială în cofetărie, Andrea Schirmaier-Huber, vă propune rețeta perfectă pentru o nouă activitate de Crăciun în bucătărie. Aceste prăjituri pufoase de origine germană sunt preparate cu miere, condimente și stafide de California tocate. Apoi, desertul este decorat cu glazură, nuci și mirodenii pentru a-i conferi aspectul tradițional al biscuiților de Crăciun. Perfecte pentru a te introduce rapid în spiritul sărbătorilor!
Într-un curs de gătit, Chef Kate Ramos a împărtășit o versiune a acestei rețete dulci, tradiționale din Italia, pentru sărbători. Încărcat cu prune de California și nuci, acest panforte făcut în casă este o gustare în sine, dar poate fi adăugat și pe un platou de brânzeturi. Este o opțiune dulce care se potrivește perfect cu brânza și fructele, vinul sau cafeaua. Această rețetă este naturală și fără gluten, deci ceva ce poate bucura întreaga gașcă de musafiri.
Niște rulouri moi și suculente, cu o umplutură delicioasă de unt și scorțișoară, devine extra fructată odată ce adaugi vișinele Montmorency. Aceste produse de patiserie de origine suedeză sunt garnisite cu glazură din cremă de brânză – ceva pur și simplu irezistibil! Acestea sunt cele mai bune proaspăt ieșite din cuptor și au un miros incredibil de caramel și scorțișoară. Cu toate acestea, le puteți reincălzi rapid în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde în ziua următoare.
Acest desert australian de iarnă este aproape prea frumos pentru a fi mâncat. Aproape! Grămezile de bezea cu aspect de nori sunt aranjate într-un cerc și coapte până devin crocante la exterior și pufoase în interior. Tortul este apoi decorat cu pere delicate, colorate în roșu într-un lichid fiert în care se regăsesc merișoare SUA acrișoare și ceai de hibiscus. Rezultatul final aduce aminte de ornamentele de sărbători. Complexitatea aromei este pură magie, iar prezentarea face din acest desert un vis pentru sărbători.