Rețetă Skirt steak la grătar cu unt de brânză albastră de Oregon

Această friptură fragedă cu brânză albastră cremoasă devine irezistibilă alături de un vin Syrah Oregon, care intensifică și echilibrează aromele steak-ului.

Rețetă propusă de Oregon Wine, în colaborare cu Chef Stephanie Pearl Kimmel of Marché.

Mod de preparare Skirt steak la grătar cu unt de brânză albastră de Oregon

  1. Amestecă untul, brânza de Oregon, cimbrul și piperul într-un bol și lasă-le la temperatura camerei.
  2. Condimentează bucățile de steak cu usturoi, sare și piper, apoi așteaptă aproximativ 30 de minute, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.
  3. Pregătește un foc puternic pentru grătar și gătește fâșiile de steak timp de 3 minute pe fiecare parte, până la medium rare. Pune steak-urile pe o farfurie și lasă-le să se odihnească timp de aproximativ 5 minute. La final, taie steak-urile pe diagonală, contra fibrei și pune câte o lingură generoasă de unt de brânză Oregon pe fiecare bucată de carne. Savurează cu legume la grătar.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!