Rețetă Mușchi de porc cu rozmarin și prune uscate

Această rețetă este mult mai simplă decât pare. Secretul constă în modul de prepare: marinează carnea de porc acasă și pune-o într-un recipient sigilat. Tot ce va trebui să faci este să o lași puțin pe grătar, iar între timp să pui la fiert sosul cremos din prune tocate, oțet și mirodenii. Rezultatul? Vei obține o carne fragedă, plină de savoare și surprinzător de rafinată pentru o cină în aer liber.

Rețetă propusă de California Prunes.

Mod de preparare Mușchi de porc cu rozmarin și prune uscate

  1. Într-o oală mică, pune o cană de apă să fiarbă. Adaugă prunele uscate, oprește focul și lasă-le la hidratat timp de 20 de minute.
  2. Ulterior scurge prunele și pune-le înapoi în oală. Adaugă sucul de portocale, oțetul balsamic și zahărul brun. Lasă-le pe toate la fiert.
  3. Acoperă, redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Transferă amestecul într-un robot de bucătărie. Adaugă sosul de soia, sambal oelek, sosul Worcestershire și usturoiul. Pasează până obții un sos fin. Pune amestecul într-o cană gradată din sticlă și încorporează rozmarinul tocat.
  4. Pune carnea de porc într-o pungă resigilabilă. Toarnă jumătate din sos în pungă, iar restul păstrează-l la frigider. Distribuie sosul uniform peste carne, sigilează punga și las-o la marinat timp de cel puțin 2 ore sau până la 1 zi în frigider.
  5. Preîncălzește grătarul la 200°C. Gătește carnea de porc aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până când temperatura internă ajunge la 60°C.
  6. Scoate carnea de pe grătar și las-o să se odihnească, acoperită timp de 10 minute . Între timp, încălzește sosul rămas într-o nouă oală. Taie carnea în felii de aproximativ 2,5 cm grosime și pune câte o lingură de sos peste fiecare porție.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!