Rețetă Clătite cu pere și spanac
Adaugă o doză de culoare, savoare și nutrienți în micul dejun cu aceste clătite aromate.
Rețetă propusă de USA Pears.
Mod de preparare Clătite cu pere și spanac
- Taie ciupercile Portobello în felii groase. Taie perele în opt bucăți și curăță-le de semințe.
- Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și călește perele și ciupercile timp de 4 minute, apoi asezonează după gust. Adaugă cresonul și mai gătește timp de 2 minute. Pune amestecul deoparte.
- Amestecă laptele, făina, ouăle, untul, zahărul, sarea și spanacul cu ajutorul unui blender. Pune amestecul la frigider pentru a se răci.
- Încălzește o tigaie medie cu strat antiaderent și topește puțin unt, ca să eviți lipirea compoziției. Toarnă un strat subțire de aluat cât să acopere fundul tigăii și gătește clătita timp de 1 minut. Întoarce-o și mai gătește încă un minut.
- Lasă clătitele să se răcească, apoi umple-le cu amestecul de pere, creson și ciuperci portobello pregătit anterior. La final, adaugă puțină smântână și câteva cubulețe de pară deasupra.