Rețetă Pizza din năut, cu fistic și pesto de urzici

Cu greu trece o săptămână în care să nu pui pizza în meniu! Preferata noastră de această dată este pizza de năut cu pesto și nuci. Reprezintă combinația perfectă deoarece are grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați, iar pe lângă asta și un gust absolut delicios. Încearcă și tu rețeta!

Mod de preparare Pizza din năut, cu fistic și pesto de urzici

  1. Încinge cuptorul la aproximativ 230°C. Într-un bol mare, amestecă cu telul, făina de năut, sarea, piperul, semințele de țelină, frunzele de fenicul și pătrunjelul. Adaugă lent apă călduță și ai grijă să elimini toate cocoloașele. Amestecă 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă usturoiul și coaja de lămâie. Lasă amestecul deoparte ca să se îngroașe, timp de aproximativ 15 minute (sau până la 12 ore).
  2. În timp ce aluatul se îngroașă, gătește sosul pesto. Pune într-un vas mare apa la fiert. Opărește urzicile: adaugă frunzele într-o oală cu apă clocotită timp de 1-2 minute. Scoate-le cu ajutorul unui clește sau cu o strecurătoare și lasă-le la răcit, într-o baie de gheață. Odată ce verdețurile sunt reci, scurge și stoarce toată apa din frunze. Taie în bucăți mari verdețurile opărite. Pune într-un robot de bucătărie alături de usturoi, fistic, zeama și coaja de lămâie, parmezan, sare și piper. Amestecă până obții o pastă omogenă. Apoi adaugă ulei de măsline până obții consistența dorită sau aproximativ 100-150g. Pune deoparte.
  3. Stropește uniform cu aproximativ 2 linguri de ulei de măsline o tavă de fontă de 23 x 28 cm și lasă la preîncălzit timp de aproximativ 5-6 minute (sau până când tava este foarte fierbinte). Scoate-o cu grijă și toarnă uniform aluatul.
  4. Adaugă deasupra sare de mare, piper și coace timp de 12-15 minute sau până când marginile devin rumene și ferme. Dacă aluatul pare uscat în timpul coacerii sau după aceea, stropește cu mai mult ulei de măsline deasupra. Lasă să se răcească 15-20 de minute. Apoi întinde un strat gros de pesto peste crusta de năut și adaugă burrata. Acoperă cu baby rucola, câțiva germeni de mazăre, fulgi de sare de mare și piper proaspăt măcinat. Se servește caldă!

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare proaspătă, dar cremoasă, are nevoie de un vin la fel. La vinuri prospețimea înseamnă aciditate combinată cu arome de flori și fructe de livadă. Fiind o pizza vegetariană vom alege un vin alb, care să completeze fericit aromele intense din pesto.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Un vin cremos, cu note untoase din care țâșnesc arome de ananas, piersici albe, caise și niște pâine uscată. În gust simțim maturarea în lemn de stejar, care îi dă și o notă ușor afumată, perfectă lângă crusta de pizza proaspăt coaptă.

  • Schug - Sauvignon Blanc Sonoma Coast

    Dacă îți dorești un vin cu mai multă prospețime și arome care duc mai mult spre citrice și mere verzi, acest Sauvignon poate fi alegerea perfectă. Aromele dominante sunt de grapefruit, kiwi, lime și coajă de portocală. Acestea se regăsesc și în gust care are o aciditate mai ridicată, dar este bine echilibrat și destul de floral. Excelent pentru cei care vor să contrabalanseze grăsimile din pesto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!